BYGGER LANDET: - I regjering bidrar Frp til at sparegrisen fortsatt legger på seg, samtidig som vi bygger landet, vedlikeholder mer og behandler flere pasienter, skriver Roy Steffensen (Frp), her på oljemesse i Stavanger, i et svar til Helga Pedersen (Ap).  Foto: Carina Johanasen / NTVB Scanpix
BYGGER LANDET: - I regjering bidrar Frp til at sparegrisen fortsatt legger på seg, samtidig som vi bygger landet, vedlikeholder mer og behandler flere pasienter, skriver Roy Steffensen (Frp), her på oljemesse i Stavanger, i et svar til Helga Pedersen (Ap).  Foto: Carina Johanasen / NTVB ScanpixVis mer

Debatt: Oljefondet

Frp bidrar til at sparegrisen fortsatt legger på seg

Litt redelighet hadde jeg forventet av Norges største parti.

Meninger

Oljefondet var 4714 milliarder kroner ved regjeringsskiftet i 2013, og denne uka passerte det formidable 8000 milliarder kroner. Helga Pedersen i Arbeiderpartiet påsto likevel nylig at vi «mishandler sparegrisen og tapper sparekontoen». Hun mener åpenbart i fullt alvor at oljefondet reduseres, og at en årlig økning i sparegrisen på om lag ett tusen milliarder kroner er å mishandle sparegrisen og tømme sparekontoen.

Om sparegrisen har noen skader, må det i så fall være fordi den er sprukket fordi den har vokst så mye. Litt redelighet hadde jeg forventet av Norges største parti, men nå har jo Helga Pedersen tidligere gått i spissen for en massiv svertekampanje mot regjeringen, så overraskende er det ikke. Fakta ser dessverre ut til å være underordnet.

I regjering bidrar Frp til at sparegrisen fortsatt legger på seg, samtidig som vi bygger landet, vedlikeholder mer og behandler flere pasienter. Den beste politikken for å sikre at det i framtida er penger til å betale pensjoner for våre barn og barnebarn, er å tilrettelegge for økt aktivitet i næringslivet slik at flere i framtida kan betale skatt.

Det arbeidet er Frp i gang med. Skattesatsen for personer og selskaper var på 28 prosent i 2013, er nå redusert til 24 prosent og skal i 2018 reduseres til 23 prosent for slik å sikre økt aktivitet, økte investeringer og trygge arbeidsplasser.

Vi har startet en massiv satsing på infrastruktur for å knytte bo- og arbeidsmarkeder tettere sammen, samferdselsbudsjettet har økt med 50 prosent siden 2013 og vi har startet på et kunnskapsløft hvor norske elever og lærere skal bli bedre i realfag som naturfag og matte. Behovet her burde være åpenbart, all den tid framtredende politikere i Arbeiderpartiet ikke ser ut til å kunne den enkleste pluss og minus.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.