DEBATT

Debatt: Klima og miljø

Frp burde legge fra seg maktarrogansen

Titusenvis av unge streiker mot politikken din, Jon Engen Helgheim. Det er på tide å legge fra seg arrogansen. Vi vet begge hva angrepet ditt på skoleelever egentlig handler om.

MØT UNGDOMMEN: I stedet for å sette deg inn i kunnskapen som ungdommen har fått på skolen, er du feig nok til å prøve å avlede debatten. Dessverre er du ikke alene, skriver innsenderen. Foto: Tom Hansen / NTB Scanpix
MØT UNGDOMMEN: I stedet for å sette deg inn i kunnskapen som ungdommen har fått på skolen, er du feig nok til å prøve å avlede debatten. Dessverre er du ikke alene, skriver innsenderen. Foto: Tom Hansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Du mener at MDG sprer en farlig og polariserende retorikk i klima- og miljødebatten, og at dette er med på å skape klimahysteri hos ungdommen.

Våkn opp! De unge som streiker i dag streiker ikke på grunn av miljøbevegelsens retorikk - de streiker for en rettferdig klimapolitikk. Mot regjeringens manglende vilje og handlekraft.

Ingen sak har større betydning for friheten, velferden og mulighetene til de som er unge i dag. Men du tror ikke på klimaendringene. På spørsmålet om du tror du på menneskapte klimaendringer under et intervju i fjor, svarte du:

– Jeg tror ikke det, men jeg tror at forskerne følger pengene.

I stedet for å møte ungdommen til debatt, vil du kjefte på oss politikerne som tar klima på alvor. I stedet for å sette deg inn i kunnskapen som ungdommen har fått på skolen, er du feig nok til å prøve å avlede debatten. Dessverre er du ikke alene.

Den siste uka har flere profilerte Frp-politikere angrepet barna og ungdommens klimastreik.

Carl I. Hagen har kalt kjedebrevene som har spredd seg med kritikk av ungdom som “veldig gode”. Ole Jacob Johansen i Asker Frp delte et Facebook-innlegg om skolesteiken hvor han trekker paralleller til nazi-propaganda.

Dette er et parti som sitter i regjering med finansministeren og ansvaret for de to største utslippssektorene i Norge: olje og transport. Litt ydmykhet hadde vært på sin plass.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer