<strong>KLIMAKAMP:</strong> Shoaib Sultan kritiserer Frp og Aina Stenersen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KLIMAKAMP: Shoaib Sultan kritiserer Frp og Aina Stenersen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

DEBATT

Klimakamp mellom Frp og MDG

Frp er langt fra det mest klimavennlige partiet

Med stortingsrepresentanter som benekter klimaendringene, er det vanskelig å se hvilken klimapolitikk Frp egentlig har.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er bra at FrP-leder i Oslo, Aina Stenersen, ikke benekter klimaendringene. Det gjør derimot stortingsrepresentant Christian Tybring Gjedde (FrP) som sier til Vårt Land at «olje og gass vil og bør være Norges fremste næring i all uoverskuelig fremtid». Og sist fredag understreket Siv Jensen til Dagbladet at «det grønne skifte ikke er vårt initiativ, og ikke noe vi ønsker

Stenersen snakker om «den miljøvennlige byen som vi vil ha her i Oslo». Det er vi enige om. Vi bruker begge kollektiv hver dag. Det må vi få flere til å gjøre.

I Oslo ruller derfor det nye byrådet og De Grønne nå ut sykkelveier over hele byen, vi reduserer trafikk forbi skoleområder, vi bygger ut kollektivnettet fremfor motorveier og vil vi gjøre dette lettere å bruke el-bil, sykle eller gå. Dette er politiske valg som gjør livet bedre for folk, og faktisk kutter utslipp og luftforurensing.

185 mennesker dør for tidlig hvert år på grunn av luftforurensing, bare i Oslo. Langt mer enn i bilulykker. Stenseren mener man ikke får renere luft av å redusere (eller «strupe» som hun kaller det) den mest unødvendige og forurensende biltrafikken i Oslo. Virkelig? Det er vanskelig å ta på alvor.

Men vi må gjøre mer. Derfor har De Grønne og Oslo-byrådet på bare ett år blant annet:

1. Fått på plass en ny Oslopakke som fra neste vår vil gjøre at det lønner seg å kjøre biler som ikke forurense lufta - og som sikrer 50 milliarder ferske kroner til utbygging av kollektiv og sykkel.

2. Jobbet på spreng for å kunne innføre lavutslippssoner, tross motstand fra FrPs samferdselsminister.

3. Innført en støtteordning for de som bytter ut vedovnen med en rentbrennende ovn.

Vi vil også styrke bylivet i sentrum ved å gjøre det bilfritt. Handelsstanden er langt fra så negativ til et bilfritt sentrum som Stenersen fremstiller det. Flere ser også positive sider med dette. De Grønne ønsker nettopp mer handel og arbeidsplasser i Sentrum. Om noen år er jeg sikker på at Stenersen og Frp vil hevde, med styrke, at de alltid var for bilfritt sentrum.

Klimaendringer er en stor trussel mot velferden og tryggheten vår. Om Frp faktisk setter seg inn i hva slags effekt klimaendringene kan få, vil de raskt bli det mest klimaengasjerte partiet i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer