Frp er mannepartiet på Stortinget

Velgerne vil gjennomskue Siv Jensen, skriver Ap's Anette Trettebergstuen. DEBATT.

UNDER FALSKT FLAGG?: Siv Jensens snakk om likestilling kan ikke tas på alvor, skriver artikkelforfatteren. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
UNDER FALSKT FLAGG?: Siv Jensens snakk om likestilling kan ikke tas på alvor, skriver artikkelforfatteren. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIXVis mer

||| Siv Jensen brukte helt uventet landsmøtetalen sin til å snakke om likelønn og kvinnekamp. Siv frir nå til kvinner og forsøker å selge seg og Frp som forkjempere for likestilling, noe de aldri har vært.

Siv sier Frp er opptatt av likestilling, mens hun samtidig i Stortinget har stemt mot de fleste reformer som har gjort at vi har kommet så langt som vi har. Siv sier hun er for likelønn, men Siv er samtidig imot kollektive avtaler, hun vil ha individuell lønnsfastsettelse. Hvordan blir det likelønn av det?

Siv sier hun er opptatt av kvinnesak, men samtidig er Siv og Frp imot alle virkemidlene vi har for å skape likestillingen. Siv og Frp vil fjerne likestillingsloven. Siv og Frp vil legge ned likestillingsombudet. Siv og Frp har kuttet i midlene i statsbudsjettet til forskning på likestilling. Siv og Frp er imot kjønnskvotering, og Siv har sagt at hun ikke føler seg forpliktet til å ha 40 % kvinnelige statsråder i en eventuell Frp-regjering.

Frp er mannspartiet på Stortinget, og står for alt annet enn kvinnesak og likestilling. At partileder Siv er kvinne og er frekk nok til å late som noe annet, det vil velgerne gjennomskue.