DEBATT

Faktasjekk:

Frp-ere de mest utsatte for hat og trusler? Det skurrer.

Kildegrunnlaget for Politihøgskolens rapport, 82 personer på Stortinget og i regjeringen, er opplagt ikke representativt for det politiske Norge.

82 PERSONER: Virkeligheten i det politiske Norge er ikke Per-Willy Amundsen og 82 personer på Stortinget og i regjering, men de flere tusen engasjerte som frivillig prøver å forme samfunnet etter sitt ideal, skriver innsenderen Foto: Nina Hansen / Dagbladet
82 PERSONER: Virkeligheten i det politiske Norge er ikke Per-Willy Amundsen og 82 personer på Stortinget og i regjering, men de flere tusen engasjerte som frivillig prøver å forme samfunnet etter sitt ideal, skriver innsenderen Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Den 31. juli utførte Faktisk.no en faktasjekk der de sjekker en påstand fremsatt av Per-Willy Amundsen den 26. juli. Han påstår at «det først og fremst [er] Frp-politikere som er mest utsatt for hat, trusler, fysiske angrep og forsøk på angrep eller trusler om skade på nærstående personer».

Faktisk.no ga påstanden grønt lys. Leser man sitatet og konklusjonen er det ikke til å misforstå: Engasjerer du deg i Frp er du mest utsatt for hat, trusler og vold. Dette skurrer.

Det er ingenting i kildematerialet, en rapport fra Politihøgskolen, som kan brukes til å gå god for det sitatet. Rapporten tar kun for seg regjeringsmedlemmer og stortingsrepresentanter, og bare 82 personer svarte på undersøkelsen. Det er opplagt ikke representativt for det politiske Norge.

Det rødgrønne byrådet i Oslo, og da kanskje spesielt Lan Marie Nguyen Berg, lever med trusler daglig. Ville det vært naturlig å spørre noen av dem og? Jenter med minoritetsbakgrunn er utsatt, men det er få av dem på Stortinget og ingen i regjeringen. Denne gruppen, og truslene mot dem, er utelatt fra undersøkelsen rett og slett fordi de aldri ble spurt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer