DØGNET RUNDT: Frp’s Aina Stenersen påpeker at Miljøpartiet De Grønne har sagt nei til et prøveprosjekt med døgnkontinuerlig T-bane i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DØGNET RUNDT: Frp’s Aina Stenersen påpeker at Miljøpartiet De Grønne har sagt nei til et prøveprosjekt med døgnkontinuerlig T-bane i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Frp: Fem blemmer fra MDG

Lan bruker mye krutt på Frp, i stedet for å rydde opp i eget rot og innse at Oslo og deres innbyggere ikke kan behandles som en miljøutopi.

Meninger

Siste nytt fra MDGs miljø- og samferdselsbyråd i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg, er utspillet mot innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug i Dagbladet. Lan viser nok en gang hvor radikale MDG er i miljøpolitikken. «Med hånda på hjertet» sier Lan at klimapolitikk er viktigere enn innvandring og integrering. Det er skremmende. Innvandring og integreringspolitikk er en av de viktigste sakene i vår politiske hverdag.

Dagens byråd i hovedstaden vil huskes for en særdeles radikal miljøpolitikk og en liste av vedtak som inneholder nærmest en bannlysing av bil og rasering av eldreomsorgen, samtidig som Osloskolen er i full fart på vei i feil retning. Samtidig bruker Lan mye krutt på Frp, i stedet for å rydde opp i eget rot og innse at Oslo og deres innbyggere ikke kan behandles som en miljøutopi.

Jeg har tatt meg tid til å føre ned fem blemmer som MDG med Lan i spissen bare på under et år har servert innbyggerne og noen oppklarende fakta. Realiteten er at vi kan få oppleve dette på nasjonalt plan etter valget neste år dersom Ap vinner valget og tar med seg MDG, slik de har gjort i Oslo;

1. «Klima er hovedgrunnen til at folk er på flukt».

Klima er ikke hovedgrunnen til at folk er på flukt. I 2014 passerte antall mennesker på flukt på grunn av krig, konflikt eller forfølgelse 50 millioner. Det er det høyeste tallet siden 2. verdenskrig.

2. «MDG satser på kollektivtrafikken»

Oslo Frp gir 20 millioner mer til kollektivtrafikken enn MDG i byråd. Vi har også foreslått et prøveprosjekt med døgnkontinuerlig T-bane, som MDG sier nei til. Altså står MDG for en miljøpolitikk uten styrking av kollektivtilbudet.

3. «Grønne aksjonister for ren luft»

MDG tror at det er uenighet i at alle partiene i Oslo ikke ønsker «ren» luft i hovedstaden. Det er Oslo Frp også for!

4. Ja, til «bilfritt sentrum»

Et bilfritt sentrum vil gå utover handelsstanden, og flere arbeidsplasser og inntekter vil gå tapt. Det er mange avveininger som må tas før det iverksettes så drastiske tiltak. Synsing er ikke en av dem.

5. «Bannlyser bilen»

Bilen er nærmest bannlyst, selv om mange er avhengig av den i hverdagen. Siden Lan tok over jobben som byråd for miljø og samferdsel har parkering blitt dyrere, parkeringstiden på offentlige parkeringsplasser kortere og bompengene dyrere.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.