FILMSKAPER: Margareth Olin kritiserer Frp. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN
FILMSKAPER: Margareth Olin kritiserer Frp. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSENVis mer

Frp frir til det smålige

Selvfølgelig både kan og vil vi ta mot flyktninger.

Meninger

Ok, så frir Frp til det smålige i oss, igjen, for å sanke stemmer. Det er ikke noe annet å gjøre enn å gi de motbør. Oppfordre kommunene til å ta imot flyktninger.

Hva er et godt liv? Trygghet, forutsigbarhet, frihet. Å ta imot 8000 flyktninger er IKKE symbolpolitikk, det er en mulighet til å være med og ta ansvar, til å gjøre eget og andres liv godt. Det er å være med i en internasjonal dugnad for å avlaste nærområdene, det ligger dypere i den norske folkesjela enn smålighet og frykt. Det er på tide med et opprop, fram mot valget.

Alle kulturarbeidere jeg kjenner, vi kan i alle fall starte. Det forplikter å leve i et demokrati som vårt. Når Frp spiller ut krigsflyktninger som et trumfkort i valgkampåpningen er det mulig av norsk offentlighet å dele ut et rødt kort. Fordi vi selv har opplevd terror, fordi det i kjølevatnet av det, ble stille, ingen skrek opp om horder av mennesker som skulle komme å frata oss noe, fordi i et øyeblikk kjente vi alle på frykten for at vår frihet var tatt fra oss - av en av våre egne, tatt fra oss av hatet som får gro fram blant oss, fordi vi ikke nevner mennesker i nød ved deres riktige navn.

Jeg kjenner og har møtt mange rundt i hele landet som jobber med integrering, i mottak, i skole, i helsevesenet. De gjør en viktig jobb. De forteller meg om økt livskvalitet i møte med flyktninger og asylsøkere. Slik jeg selv har opplevd det. Jeg har møtt mange unge mennesker som har flyktet fra krig. Flere har blitt mine nærmeste venner. De lengter etter akkurat det samme som mine egne barn. Frihet. Trygghet. Kunnskap. Ønske om å kunne bidra med den de er.

Dette landet sitter på uendelig mange ressurser som er ubrukte idag. Kjære ordførere, kommunestyre og kjære innbyggere i norske kommuner. Vi kan hvis vi vil. Og det er klart vi vil. 8000. Det er en skam å kalle det symbolpolitikk. Det er 8000 enkeltindivid. Deres liv, deres helse, deres framtid. Mennesker som trenger oss.