Frp glemte å kontakte kulturen

- Ikke tilfeldig, sier Trond Giske.

(Dagbladet.no): Under Fremskrittspartiets arbeid med sin såkalte «100-dagersplan», sendte partiet brev til alle departementene for å etterspørre en fullstendig liste over forskrifter og fullmakter. Men Kultur- og kirkedepartementet ble aldri kontaktet, melder NRK i dag.

- Gjenspeiles i politikken

Og forglemmelsen går ikke upåaktet hen i det politiske miljøet.

- Dette er jo en morsom sak, men ganske alvorlig også. Jeg tror ikke det var tilfeldig at Frp glemte nettopp kulturen, sier Kultur- og kirkeminister Trond Giske til Dagbladet.no.

Kultur-og kirkedepartementet mottok aldri noe brev fra opposisjonspartiet. Trond Giske mener forglemmelsen er symptomatisk.

- Det gjenspeiles i partiets kulturpolitikk. De ville jo kutte med en hel milliard i årets forslag til kulturbudsjett, fortsetter Giske, som tror at norsk kulturliv vil bli fattigere dersom Frp kommer i regjering i 2009.

- Flere kulturtilbud og -aktiviteter vil forsvinne når markedet skal styre alt. Og særlig vil dette gå utover de minste byene og distriktene, hevder Giske.

- Meget pinlig

FATTIGERE MED FRP: - Selv populære kulturtilbud, som godt besøkte filmer fra Norsk Film, er avhengig av offentlig støtte for å overleve, hevder Trond Giske. Foto: BJØRN SIGURDSØN / SCANPIX
FATTIGERE MED FRP: - Selv populære kulturtilbud, som godt besøkte filmer fra Norsk Film, er avhengig av offentlig støtte for å overleve, hevder Trond Giske. Foto: BJØRN SIGURDSØN / SCANPIX Vis mer

Brevene fra Frp var et ledd i partiets forsøk på å kartlegge hvor de største og raskeste endringene i norsk samfunnsliv kan gjøres - dersom Frp havner i regjeringsposisjon etter valget i 2009.

Kulturpolitisk talsmann Ulf Erik Knudsen i Frp bekrefter at de glemte å sende brev til Kultur- og kirkedepartementet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette er jo meget pinlig, selvsagt, men helt tilfeldig. Og det er jo jeg som til syvende og sist må ta ansvaret, sier Knudsen, som hevder at han ser på forglemmelsen med humor.

- Vi kommer ikke til å sende et nytt brev. Med alle de intetsigende svarene vi har fått fra de andre departementene, tror jeg ikke det vil være noe stort tap å ikke få svar fra Giske, fortsetter Knudsen.

- Oslo vil merke mest

Den kulturpolitiske talsmannen avviser at forglemmelsen er symptomatisk - og mener at Giske forsøker å snu situasjonen på hodet ved å hevde at Frps kulturpolitikk vil ramme distriktene.

- Giske er jo ivrig tilhenger av operautbygging, opprustning av Nasjonalmuseet og ytterligere pengebruk i Oslo.

- Jeg tror nok hovedstadskulturen vil merke det mest dersom vi får gjennomført våre planer, avslutter Knudsen.

I dag presenterte Dagbladets papirutgave en skisse over områder hvor Frp etter all sannsynlighet vil sette inn strakstiltak dersom de havner i posisjon. Ett av hovedpunktene er innstramming av budsjettene for både operaen og teatrene.

Frp glemte å kontakte kulturen
FLAU: - Det er jo jeg som til syvende og sist må ta ansvaret, sier Ulf Erik Knudsen, kulturpolitisk talsmann i Frp.