DEBATT

Eldreomsorg:

Frp har satt bestemor på anbud

At Ingrid Espelid Hovig må flytte fra det sykehjemmet hun bor på, er konsekvensen av 18 år med borgerlig styre.

HELE NORGES MATMOR: Ingrid Espelid Hovig er blant beboerne som må flytte når driften ved Frognerhjemmet i Oslo legges ned.

 Foto: Tomm W. Christiansen
HELE NORGES MATMOR: Ingrid Espelid Hovig er blant beboerne som må flytte når driften ved Frognerhjemmet i Oslo legges ned. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Forrige uke kunne vi lese at hele Norges matmor må flytte fra Frognerhjemmet. Hennes pårørende er fortvilet. Det forstår jeg godt. Denne situasjonen burde Ingrid og de andre på sykehjemmet aldri stått i.

Jeg synes ikke saken gir en god nok fremstilling av hvorfor dette skjer. Dette er konsekvensen av Frp og Høyres politikk. De har drevet massiv konkurranseutsetting av tjenester til de mest sårbare gjennom 18 år.

Det er en grunn til at Arbeiderpartiet har advart om at de borgerlige partiene setter bestemor på anbud i stor stil, uten å samtidig ha oversikt eller kontroll på hva dette kan medføre uten god styring.

Realiteten er at det rødgrønne byrået i Oslo har overtatt en portefølje der 11 kontrakter går ut samtidig.

Det er totalt uansvarlig, viser svak styring og blottstiller Frp's mangel på forståelse for risikoen konkurranseutsetting kan medføre for eldre, deres pårørende og ansatte når kontrakter utgår og ny konkurranse skal igangsettes.

Vi har samarbeidet godt med Frognerhjemmet gjennom mange år. De har gitt god omsorg til sine beboere, trygghet til de pårørende og sørget for en god arbeidsplass til de ansatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer