DAB-bråket i Stortinget

- Frp har vist mistillit til egen regjering

Høyre får støtte fra Stortinget i at det er trygt å starte FM-slukkingen i januar. Frp får kritikk for rot i sin behandling av saken. 

DAB-BRÅK: Kulturminister Linda Hofstad Helleland har måttet stå i store uenigheter når det gjelder innføring av digitalradio i Norge. Foto:Audun Braastad/NTB scanpix
DAB-BRÅK: Kulturminister Linda Hofstad Helleland har måttet stå i store uenigheter når det gjelder innføring av digitalradio i Norge. Foto:Audun Braastad/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): På Stortingets talerstol i dag bekreftet Arild Grande, mediepolitisk talsmann i Ap, at Arbeiderpartiet har sluttet seg til regjeringens forslag om slukking av FM-nettet.

Grande mente Anders Anundsens redegjørelse for sikkerheten til DAB-nettverket i Stortinget i dag har vært tydelig.

Stortinget har ønsket svar fra Frp-statsrådene med ansvar for beredskap og sikkerhet, Anders Anundsen, Ketil Solvik-Olsen og fiskeriminister Per Sandberg etter at Ib Thomsen, mediepolitisk talsmann i Frp, fremmet forslag om å stanse slukkingen av FM-nettet i Stortinget i går.

Grande rettet også sterk kritikk til Frps behandling av saken og utfordret Ib Thomsen (Frp) om å svare på om Frp trodde på Anders Anundsens redegjørelse.

Utfordring med teknologiskifte

Justisminister Anders Anundsen (Frp) påpekte i sin redegjørelse at store teknologiskifter alltid skaper utfordringer, men at DAB-omleggingen er i rute. I dag er det 140 sendere i Nordland, som blir det første fylket der FM-nettet slukkes.

Ifølge Anundsen er DAB-nettet bygget med ISO-standarder for sikkerhet. DAB-nettet er ikke er sårbart for hacking.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer