Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Innvandring:

Frp hjelper verdens flyktninger og bremser innvandringen

Det viktigste må være å hjelpe flest mulig.

RAUST FORSLAG: Det er overraskende at et raust forslag som ivaretar både en bærekraftig innvandringspolitikk og behovet for å hjelpe langt flere der det trengs mest, blir møtt med mistenksomhet og avvisning, skriver Jon Helgheim, Fremskrittsparitets innvandringspolitiske talsperson. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
RAUST FORSLAG: Det er overraskende at et raust forslag som ivaretar både en bærekraftig innvandringspolitikk og behovet for å hjelpe langt flere der det trengs mest, blir møtt med mistenksomhet og avvisning, skriver Jon Helgheim, Fremskrittsparitets innvandringspolitiske talsperson. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Frps stortingsgruppe fremmer et forslag til landsmøte om å redusere antall flyktninger til Norge, for å bruke pengene på å hjelpe langt flere.

Dette forslaget er ment som en invitasjon til et nytt forlik hvor det å hjelpe flest kommer i sentrum.

Som forventet kommer Dagbladet og asyllobbyen til unnsetning mot forslaget. Dagbladets lederartikkel viser at de vil ha i både pose og sekk. De vil både hjelpe langt flere utenlands og ta imot flere her hjemme. Men de tar ikke innover seg at Norge er et lite land med begrensede midler.

Dette betyr at med begrensede midler skal vi bestemme hvor mange og hvordan vi skal hjelpe dem. Da vil jeg heller hjelpe omtrent 500000 i Kenya med mat, utdanning, husly, medisiner og arbeid enn å ta imot 1000 kvoteflyktninger til Norge.

Det er feil at vårt forslag bryter med internasjonale konvensjoner. Vi velger selv hvor mange kvoteflyktninger vi skal ta imot. I 2016 valgte Danmark å stoppe alt mottak av kvoteflyktninger, det er de i sin fulle rett til å gjøre.

Fra 2012 til 2018 har det kommet omtrent 114 000 ikke-vestlige innvandrere til Norge. I følge Brochmann 2-utvalget er livsløpskostnaden for hver enkelt omtrent åtte millioner. Det vil si at vi bare ved dem som er kommet fra 2012, vil vi snart ha pådratt oss en framtidig finansieringsbyrde på svimlende tusen milliarder kroner. Dette er en alvorlig trussel mot velferdssamfunnet.

FN får bare inn 30-40 prosent av det de trenger for å hjelpe flyktningene. Når det fra flere hold hevdes at kapasiteten i nærområdene er sprengt, er det nettopp fordi vi ikke bidrar nok til nærområdene.

Sverige bruker mer hvert år på å bosette flyktninger enn hele FNs budsjett for å hjelpe alle verdens flyktninger. Dette er usolidarisk overfor alle dem som ikke har råd til å betale menneskesmuglere for å komme seg til Norge og Europa.

Frps forslag er realistisk og forpliktende. Forslaget går ut på at vi ut fra en referansesum på hva som i dag brukes på mottak, bosetting og integrering (cirka 20 milliarder per år), overfører alt vi klarer å redusere til hjelp i nærområdene.

Vi trenger ikke en gang redusere til null, men all reduksjon vil føre til mer hjelp til flere.

Det er overraskende at et raust forslag som ivaretar både en bærekraftig innvandringspolitikk og behovet for å hjelpe langt flere der det trengs mest, blir møtt med mistenksomhet og avvisning.

Det er leit, først og fremst for de som trenger hjelpen mest.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media