DEBATT

Debatt: Velferdssamfunnet

Frp: Høy innvandring og feilet integrering truer velferdssamfunnet

Vi må ta grep.

INTEGRERING GJENNOM ARBEID: Den eneste veien ut av fattigdom går gjennom arbeid. Men denne veien gjøres ekstra lang og vanskelig når incentivene til å jobbe ikke er sterke nok, skriver innsenderne. Foto: Shutterstock
INTEGRERING GJENNOM ARBEID: Den eneste veien ut av fattigdom går gjennom arbeid. Men denne veien gjøres ekstra lang og vanskelig når incentivene til å jobbe ikke er sterke nok, skriver innsenderne. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Innvandringen har akkumulert så enorme kostnader at det svekker velferden. Den naive innvandringspolitikken gjennom flere tiår har ført til at vi får et dårligere velferdstilbud enn nødvendig. Arbeid må alltid lønnes bedre enn overføringer.

SSB forteller oss at 56 prosent av all sosialhjelp går til innvandrere. I Oslo går hele 71 prosent av all sosialhjelp til innvandrere. SSB understreker at majoriteten av mottakere kommer fra Afrika og Asia.

Lite tyder på at utviklingen er i ferd med å snu. Av alle flyktninger som kom i perioden 2008–2017, jobber bare 12,6 prosent heltid. Middelklassen må på sikt jobbe mer og betale høyere skatt for å finansiere dette, samtidig som velferdstilbudene blir dårligere fordi det stadig blir flere som må dele på den samme kaken.

For Fremskrittspartiet er det uaktuelt med økte skatter og reduserte velferdstjenester for å opprettholde ikke-vestlig innvandring. Vi vil at velferdsgoder skal gå til norske statsborgere og andre som bor og jobber her, og vi vil sikre disse godene for framtidige generasjoner.

Skal velferdssamfunnet videreføres må vi ta to overordnede grep: Vi må redusere ytterligere mottak av ikke-vestlige innvandrere. Vi må gjøre skattebetalere av dem som lever på overføringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer