KAN BLI GRANSKET: FrP vil finne ut om Munchetaten har livets rett. Det kan føre til en granskning av kommunerevisjonen. Foto: Jacques Hvistendahl
KAN BLI GRANSKET: FrP vil finne ut om Munchetaten har livets rett. Det kan føre til en granskning av kommunerevisjonen. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

FrP krever Munch-gransking

- Vi vil finne ut om Munchetaten var av liv laga.

- Vi vil finne ut om Munchetaten var av liv laga, om det var satt av nok midler, og om de har brukt øremerkede midler som ikke skulle vært brukt, sier Knut Frigaard til Dagbladet. Han representerer FrP i Oslo Kommunes kontrollutvalg.

I dag vil Frigaard ta opp Munch-kaoset på et møte i kontrollutvalget. 46 Munch-ansatte skrev for tre uker siden et brev til kommunen, der de forlangte en uavhengig gjennomgang av det økonomiske rotet ved museet. Nå ser det ut til at de ansatte kan bli hørt.

Munchetaten har siden oppstarten slitt økonomisk, og for to uker siden ble en omorganiseringsplan vedtatt. Den innebærer blant annet at 15 årsverk kuttes ved Munchmuseet.

Systemfeil
- Det er jo blitt påstått at Munchetaten ikke hadde livets rett. Dersom vi lukter systemfeil er det grunn for revisjonen å se på det, sier Frigaard.

Utvalgets leder, Frode Jacobsen (A), forteller til Dagbladet at om et utvalgsmedlem ønsker at noe skal granskes, vil Kommunerevisjonen vanligvis ta en kikk på saken. De vil deretter komme med en instilling om hvorvidt en storstilt gransking er nødvendig eller ikke.

- Men vi ser på om lover og regler er fulgt. Vi dømmer ikke på klokskap, sier Jacobsen.

Stanses ikke
De ansatte ved Munch-museet forlangte også at omorganiseringen, som innebærer at flere mister jobben, stanses mens kommunerevisjonen ser på saken. Det ser derimot ikke ut til å skje.

- Nei, det skal veldig sterk lut til at en omorganisering stanses. Revisjonen og kontrollutvalget er en etterfølgende kontroll. Vår oppgave er å vise om det er riktig å fortsette i samme sporet, eller om det er systemfeil vi må rette opp i, sier Frigaard.