DEBATT

Debatt: Mindreårige asylsøkere

Frp må stoppe jakten på de enslige mindreårige asylsøkerne

Regjeringen svekker rettighetene til de mest sårbare i samfunnet.

Svekkes: Det er sendt ut et forslag om å redusere standarden på omsorgssentrene hvor de enslige mindreårige asylsøkerne bor, skriver Christian Lomsdalen. Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten / NTB Scanpix.
Svekkes: Det er sendt ut et forslag om å redusere standarden på omsorgssentrene hvor de enslige mindreårige asylsøkerne bor, skriver Christian Lomsdalen. Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne vil svekke rettighetene til de enslige mindreårige asylsøkerne, og programkomiteen i Fremskrittspartiet vil svekke rettighetene enda mer. Jakten på en av samfunnets mest sårbare grupper må stoppes.

Departementet har sendt ut på høring en lov for omsorgssentrene for disse barna. Et lovforslag som vil svekke standarden på omsorgssentrene for barn under 15 år. Programkomiteen i Fremskrittspartiet vil hindre at enslige mindreårige asylsøkere får familiegjenforening – angivelig for å hindre at de blir «ankerbarn».

Et ankerbarn sendes av familien sin for å få opphold som senere kan hente resten av familien gjennom familiegjenforening. Et fenomen som dukker opp oftere i retorikk enn i virkeligheten. UDI sine tall forteller oss at det er svært få av disse barna som har fått familiegjenforening. Dette blir derfor menneskefiendtlig og ren symbolpolitikk, mer egnet til å tekke egne innvandringsskeptiske velgere heller enn å løse et problem.

Samtidig har Horne sendt ut forslag om å redusere standarden på omsorgssentrene hvor de enslige mindreårige asylsøkerne bor. Disse barna skal få dårligere vilkår enn vi ville godtatt for norske barn. Det er denne typen grov diskriminering barnekonvensjonen og flyktningkonvensjonen er etablert for å forhindre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer