Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Frp-menn er veldig avtennende

- Det er prevensjonen sin, det! sier Anne B. Ragde.

OM VALG AV MENN I VALGÅRET: Anne B. Ragde skriver om mange typer menn i sin nye bok "Nattønsket". Både hovedpersonen i boka og forfatteren kan ikke forestille seg noe større "turn off" enn en fyr i Frp. Foto: Ole Morten Melgård.
OM VALG AV MENN I VALGÅRET: Anne B. Ragde skriver om mange typer menn i sin nye bok "Nattønsket". Både hovedpersonen i boka og forfatteren kan ikke forestille seg noe større "turn off" enn en fyr i Frp. Foto: Ole Morten Melgård. Vis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Forfatteren forsvarer sexskildringene i sin nye bok, «Nattønsket», men tror ingen norsk skuespiller tør spille hovedpersonen på film.

—Å Gud, nei! Det er ingen som tør filme denne boka, sier Ragde og ler, selv om hun kan se en viss likhet mellom «Nattønsket» og «Sex og singelliv».

—Hvem tør spille hovedrollen her da? Det er ingen norsk skuespillerinne som tør det. Så at denne boka skal bli filmatisert, tror jeg ikke noe på!

Den nye, og allerede svært omdiskuterte romanen, har noen saftige sexskildringer. Her er setninger som «Pule pule pule deilige du pule pule pule», «det samme gjaldt dem alle, de ville ha fitte, fitte, fitte» og «Ingen har sugd meg som deg før. Ingen. Du er en engel til å suge».

Ikke feig
Forfatteren begrunner sexskildringene med at hun bygger opp karakteren til hovedpersonen Ingunn med hvordan hun agerer i senga.

—Jeg ser ingen grunn til å stoppe i dørterskelen til soverommet. Jeg har ingen skam rundt det å beskrive sex. Det handler om Ingunns forbruk av menn, og da hadde det vært superfeigt å utelate det. Feig er det ingen som kan kalle meg.

—Dagbladets anmelder mener boka er iskald og aseksuell, at den virker fabrikkprodusert?

—Det er veldig mye der som er intensjonelt fra min side. Ingunn har jo et iskaldt forhold til seksualitet. Det handler om tilfredsstillelse, og hennes forbruk av menn er ikke spesielt tiltalende, sier Ragde og føyer til med stor latter:

—Om du kan definere en orgasme som iskald, vet jeg ikke, men om den er fabrikkprodusert, så kan den kanskje være det.

Superhappy
«Nattønsket» har fått alt fra strålende kritikker i VG og Dagens Næringsliv (DN) til slakt i Dagbladet og Aftenposten.

—Jeg er superhappy, helt overstadig happy, sier Ragde om mottakelsen.

—Jeg visste at jeg har skrevet en enten-eller-bok, men at jeg skulle få så mye positivt, det var jeg ikke forberedt på.

—Det er også noen negative anmeldelser?

—Det er mye forargelse, vet du.

—Og slakt i Dagbladet og Aftenposten?

—De har slaktet innholdet, ikke boka, så det tar jeg med ro. Det er en felle det er lett å gå i, men en erfaren anmelder gjør ikke det, sier Ragde.

Kjærligheten
Hun har villet skrive denne boka fordi hun ser på det å velge kjærligheten som noe av det modigste man kan gjøre.

—Tror du på kjærligheten selv?

—Ja, jeg tror på kjærligheten. Selvfølgelig gjør jeg det. Jeg har jo vært gift tre ganger.

—Akkurat det kunne jo få en til å tvile?

—Nei, overhodet ikke. Jeg har valgt kjærligheten tre ganger og flere ganger imellom også, men du kan aldri love en følelse. Og jeg har ikke så stor tro på samboerskapet. Plutselig har man mistet hverandre i tørketrommelen og regningsbunken. Den delen av kjærligheten skremmer meg veldig.

—Så det har ikke kommet noen ny mann inn i huset ditt?

—Nei.

—Enn i livet ditt?

—Nei, det vil jeg ikke si noe om. Det må være en privatsak, sier Anne B. Ragde.

Journalisten Ingunn i «Nattønsket» er livredd for at en mann skal avsløre seg som en potensiell Frp-er, og der er forfatteren enig.

—Ja, det er veldig avtennende, og sånn er det virkelig for meg også. Jeg kunne ikke forestille meg noe større «turn off» enn en fyr i Frp. Det er prevensjonen sin, det!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling