FrP nekter å redde Hove

Toffen & co. nærmere konkurs.

(Dagbladet.no): I går la Hovefestivalen årets regnskapstall på bordet foran politikerne i Arendal. Det var ingen hyggelige nyheter.

Underskuddet ble nemlig seks millioner kroner - nesten nøyaktig det samme som i fjor.

Nå håper Hove å få omgjort fire millioner lånte kroner til rent tilskudd for å unngå konkurs. Det setter Fremskrittspartiet seg imot.

Usikker på utfallet

- Jeg tror ikke det blir snakk om å redde Hove, for det lar seg ikke gjøre uansett. Det er ingen økonomisk styring, sier Arne Austenå i Arendal FrP til Dagbladet.no.

Hoves forespørsel skal behandles på torsdagens bystyremøte. Austenå mener det ikke er gitt at kommunen vil gjøre som festivalen ønsker, og at underskuddet var langt større enn de fleste hadde trodd.

- Vi har en rekke regninger på bordet nå, og Hove ligger neppe øverst. Det nytter ikke å drive sånn - dette er de samme folka som kjørte Quart i grøfta, sier FrP-politikeren.

Han viser til at rådmannen i kommunen har foreslått å nedlegge tre småskoler - til voldsomme lokale protester.

SKJEBNEN AVGJØRES: Torsdag skal Hovefestivalens ønske om å omgjøre lån til tilskudd avgjøres av bystyret i Arendal. Blir det nei går det mot konkurs for Toffen Gunnufsen, Morten Sandberg (til høyre) og Hovefestivalen. Foto: SCANPIX
SKJEBNEN AVGJØRES: Torsdag skal Hovefestivalens ønske om å omgjøre lån til tilskudd avgjøres av bystyret i Arendal. Blir det nei går det mot konkurs for Toffen Gunnufsen, Morten Sandberg (til høyre) og Hovefestivalen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Dette har ført til et voldsomt lokalt engasjement, og det er ingen som begriper hvordan man kan legge ned skoler for å spare penger når man samtidig vil gi millioner til en rockefestival.

Vil ha nye eiere

Ordfører Torill Rolstad Larsen (AP) er tilhenger av å gi Hove mer penger.

- Hvis vi ikke ettergir gjelda går festivalen konkurs, og da får vi ikke noe penger igjen. Vi samarbeider nå med festivalen for å finne løsninger, sa hun til Fvn.no i går kveld.

Ifølge avisa skylder festivalen penger til Telenor, Bama, Hove driftselskap og Sparebanken Sør, som må betales innen 1. desember.

Daglig leder og eier Morten Sandberg håper nå på flere aktører på eiersiden. Det forutsetter imidlertid kommunal støtte.

- Vi er i en god dialog med samtlige, og er sikre på at det blir festival også i 2009, sier Sandberg til Fvn.no.

FrP nekter å redde Hove