FrP og de kristne verdier

Når vestens verdier blir utfordret og tråkket på, er det ikke rett og rimelig at noen tar disse verdiene i forsvar?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAGBLADETS KOMMENTATOR

Dag Kullerud bruker en helside i Dagbladet tirsdag 9. november på å fremvise sin manglende innsikt i FrPs verdigrunnlag, og Kullerud synes å ha problemer med å klare å skille mellom det kristne verdigrunnlaget og det kristne trosgrunnlaget.

Fremskrittspartiets formålsparagraf gir et klart uttrykk for hvilket verdigrunnlag partiet bygger på: Fremskrittspartiet er et liberalistisk parti. Det bygger på Norges grunnlov, norsk og vestlig tradisjon og kulturarv med basis i det kristne livssyn. Det er viktig å være seg bevisst på forskjellen mellom den kristne tro og kristne verdier. Tro er en privatsak, og FrP har aldri, og kommer aldri til å legge seg opp i hvorvidt folk tror eller ikke, ei heller om de velger den kristne troen. Derimot har det store konsekvenser hvilke verdier samfunnet bygger på. Verdier er derfor mer enn bare en privatsak, og derfor har FrP hele tiden vært bevisst på at vår politikk skal ligge godt forankret i et bestemt verdisyn, det kristne verdisynet. Det kristne verdigrunnlaget står side om side med partiets liberalistiske samfunnssyn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.