Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

FrP på innbyggernes side

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KAMELER: Rune Gerhardsen (Ap) skriver i Dagbladet 11. okt at FrP har ingen smertegrense for hva vi kan akseptere av kamelsvelging. Han viser til Oslo og lister opp en del saker som han mener strider med FrPs program og verdier. Det Gerhardsen glemmer å nevne er at han selv er gruppeleder for det største parti i bystyret, men Arbeiderpartiet har ingen innflytelse i Oslo. Derimot har FrP med 10 av 59 bystyrerepresentanter en svært sentral rolle i utformingen av Oslo. Det har selvsagt medført at FrP har svelget noen kameler, men alternativet er å sitte på utsiden og se på at Ap får gjennomført sin politikk - det hadde virkelig smertet både FrP og innbyggerne. Eldreomsorgen i Oslo har ikke vært dårlig, men den har ligget langt unna det nivået FrP har ambisjon om å nå. Derfor har FrP i byråd utarbeidet et budsjettforslag som gir en halv milliard mer til eldreomsorgen i løpet av en 4 årsperiode. Da Rune Gerhardsen skulle kommentere budsjettet mente han det var et godt Arbeiderparti-budsjett og at byrådsleder Erling Lae burde melde seg inn i Ap. Ap har aldri prioritert eldreomsorgen, da Gerhardsen var byrådsleder lå det 700 eldre i sykehjemskø.

FRP HAR ALDRI sagt vi har vært for å kutte alle overføringer til kollektivtrafikken. Etter at vi kom inn i byrådet har alle bussrutene blitt satt ut på anbud, og det har blitt ført krig mot sniking. Dette har ført til store innsparinger og flere millioner i ekstra inntekter. Disse pengene har sørget for flere avganger og enda bedre tilbud til passasjerene. Rune Gerhardsen mener det er merkelig at FrP aksepterer en utbygging av barnehageplasser. Han har tydeligvis ikke fått med seg at FrP på Stortinget gått inn for en makspris for barn i barnehager der staten skal bidra med store deler av kostnaden. Dermed er det ikke riktig når Gerhardsen sier at FrP uten unntak er imot offentlig finansiering av barnehageplasser. Siden FrP kom i byråd har barnekullene økt med 3862 barn (ca 10 %), dette er forhold som ethvert politisk parti må ta hensyn til.

FRP ER OPPTATT AV skatte- og avgiftsnivået i Oslo. Med FrP i byråd ligger Oslo helt i toppen av listen av kommuner med lavest avgiftsnivå. Eiendomsskatt er en usosial skatt som Gerhardsen sikler etter, uten tanke på alle de tusener som allerede nå sliter med høye bokostnader. FrP i byråd er en garantist for at eiendomsskatt ikke blir innført. FrP har tilpasset seg den politiske situasjonen i Oslo. FrP er i et mindretallsbyråd, men likevel får vi gjennomført de viktige sakene for FrP. Konkurranseutsetting i nesten alle sektorer har sørget for en bunnsolid kommuneøkonomi og det skal gjennomføres et historisk krafttak for eldreomsorgen i byen. Samtidig blir skolene blir pusset opp for over en milliard i året. Dette er tiltak som er viktig for Oslobefolkningen, og det er nettopp befolkningen som er viktig for FrP.