DEBATT

Frp på bærtur

Flyktningene er kommet hit for å bli, da er det viktig at vi stiller opp for dem som trenger oss aller mest.

SVARER FRP: Nasir Ahmed, Oslo Ap. Foto: Privat
SVARER FRP: Nasir Ahmed, Oslo Ap. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Aina Stenersen (Frp) er på bærtur med sin argumentasjon, i iver etter å kategorisere Arbeiderpartiet som feige. Hennes påstander er usaklige og har ikke rot i virkeligheten.

Aina og hennes parti har nok følt et behov for å delta i hijabdebatten uten å ha en strategi om hvilken vinkling de skal ha i saken. Ikke overraskende har Frp-representanten valgt en vikling som viser tydelige tegn til typisk Frp-stil. Vedkommende velger bevisst å blande hijab med den prekære flyktningtilstrømmingen, vel vitende om at det har overhode ingen sammenheng.

For det første; Tajik har vært tydelig under hele hijabdebatten om at det er hennes standpunkt, og ikke Arbeiderpartiets. Derfor blir det direkte feil å mene at partiet har snudd i saken. Videre referer hun til mitt innlegg i Dagbladet 9. desember 2015, og gjengir mine sitater i en feil sammenheng som bare gagner deres egne velgere.

For det andre; representanten har glemt at det var Arbeiderpartiet som tok initiativet til et stortingsflertall om å ta imot 8000 syriske flyktninger, et flertall Frp valgte ikke å være en del av. Frp, med Jensen i spissen, oppfordret heller kommunene om å nekte å bosette disse flyktningene, altså imot et stortingsflertall som «folk flest», 63 prosent av den norske befolkningen var svært positive til, ref. Dagbladet 27. august 2015.

Kritikken mot regjeringen for ikke å ha håndtert flyktningsituasjonen godt nok, kom ikke bare fra Arbeiderpartiet alene, men også fra regjeringens egne samarbeidspartnere på Stortinget, som mente at regjeringen ikke prioriterte dette i budsjettet for i år, ettersom Frontex, som overvåker EUs yttergrenser, allerede i 2014 ga tydelige varslinger til regjeringen om en «flyktningbølge» i 2015.

Til slutt, UDI har bedt Oslo kommune om å huset opptil 3000 flyktninger, og de skal ha det siste ordet når det kommer til hvor det skal bygges et mottak og hvor stort. Byregjeringen har vist en positiv holdning og er imøtekommende med å bosette flyktningene. Samtidig har den vært tydelig på at det er uaktuelt å bosette flere tusen flyktninger på ett sted, og at det i stedet er ønskelig å spre dem over hele byen. Videre jobber byregjeringen aktivt sammen med UDI slik at de skal kunne påvirke beslutninger om hvor disse mottakene skal plasseres, ettersom kommunens fagetater har best kunnskap om integrering. Når det gjelder konkret om Montebello, så har private eiere og Hero inngått en intensjonsavtale med UDI om å etablere inntil tusen plasser.

Frp-representanter må gjerne få lov til å kritisere Arbeiderpartiet, forutsatt at deres argumentasjon er tuftet på fakta. Flyktningene er kommet hit for å bli, da er det viktig at vi stiller opp for dem som trenger oss aller mest, spesielt i juletidene når samhold og fellesskap er på sitt høyeste. Særlig gjelder det for de mindreårige flyktningene.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer