Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Frp sier de vil fjerne NRK-avgiften - den har aldri vært høyere enn nå

Arild Grande (Ap) hevder at partiet fører velgerne bak lyset.

- LURER VELGERNE: - Frp vil fjerne tv-lisensen, men aldri har den vært høyere. Dette er et spill for galleriet, sier Arbeiderpartiets kulturpolitiske talsmann, Arild Grande. Han mener at partiet og Ib Thomsen lurer sine velgere. Foto: NTB Scanpix
- LURER VELGERNE: - Frp vil fjerne tv-lisensen, men aldri har den vært høyere. Dette er et spill for galleriet, sier Arbeiderpartiets kulturpolitiske talsmann, Arild Grande. Han mener at partiet og Ib Thomsen lurer sine velgere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I en kommentar i Dagbladet mandag 1. februar går Frps kulturpolitisk talsmann Ib Thomsen hardt ut mot kringkastingsavgiften.

- Frp øke avgiften Han mener at tv-lisensen overmoden for utskifting. Det problematiske, mener Thomsen, er at man i dag kan se NRK på PC, nettbrett og mobil uten kostnader. Men ser man på tradisjonelt tv, må man betale avgift, som årlig ligger på nærmere 2850 kroner.

- For det første er det et dårlig forslag, for det andre lurer Frp sine velgere, sier Grande (Ap).

- Et forslag om å fjerne avgiften har Frp snakket om i 20 år. Når de nå sitter i regjering, har avgiften aldri vært høyere. De økte NRK-avgiften i år med 25 kroner, samtidig som kulturmomsen økte fra åtte til ti prosent, sier Grande.

- Spill for galleriet Arild Grande, Arbeiderpartiets medlem av familie- og kulturkomiteen, er oppgitt over Thomsen retorikk og uredeligheten i argumentasjonen, som han mener er med på å lure egne velgere.

- Dette er en bløff mot egne velgere, et spill for galleriet.

- Partiet sitter i regjering og fører en politikk som er stikk motsatt av hva Thomsen lanserer i kommentaren. Å fjerne lisensen er dårlig for NRK, det er dårlig for seerne og det er dårlig for konkurrenter og Medie-Norge som får et NRK som tar av reklamemarkedet, sier Grande.

Frp uten flertall - Frp har snakket i 20 år snakket om å fjerne NRK-lisensen. Men i 2016 er den høyere enn noen gang. Det eneste de har gjort er å sette ned et utvalg. I stortingsmeldingen som ligger til behandling nå er det ikke foreslått noen endringer, sier Arbeiderpartiets kulturpolitiske talsmann.

Ib Thomsen avviser at han lurer velgerne, selv om han neppe tror på flertall for å fjerne NRK-lisensen.

-  Vi har satt ned et utvalg som skal se på lisensen og komme med uttalelser og forslag - til høsten eller neste år. Frp ønsker å fjerne NRK-avgiften, så vi forsøker ikke å lure velgerne våre.

Høyre, som er Frps regjeringspartner, har ikke ytret ønske om å fjerne NRK-lisensen.

Thomsen mener at det vil tvinge seg fram en annen form for NRK-lisens, men står fast ved at Frp ønsker den fjernet.