Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

FrP står på barrikadene

SV feilinformerer om uføretrygden.

Finanspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet Gjermund HageSæter (til venstre) mener SV feilinformerer om FrPs politikk.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Finanspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet Gjermund HageSæter (til venstre) mener SV feilinformerer om FrPs politikk. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Meninger

Fremskrittspartiet står på barrikadene for lavere skatter og avgifter, og FrP har fått betydelig gjennomslag for dette i statsbudsjettene for 2014 og 2015. FrP har fjernet avgiften på båtmotorer, senket engangsavgiften på ladbare hybridbiler med inntil 50.000 kroner per bil, og gjort Norges mest solgte motorsykkel 30.000 kroner billigere. Sosialistisk Venstreparti er uenig i FrPs skattekutt, og Kirsti Bergstø og Olivia Corso Salles kommer med en rekke usannheter om statsbudsjettet og om FrPs betydelige gjennomslag i Dagbladet 12. desember.

SV kritiserer Fremskrittspartiet for å ha fått gjennomslag for store kutt i formuesskatten. Jeg ser tvert imot på dette som en viktig FrP-seier. Det er bra at 280.000 pensjonister får lavere formuesskatt for 2015, og at disse pensjonistene får en gjennomsnittlig lettelse på 3.600 kroner. Lavere formuesskatt er også bra for norskeide bedrifter, fordi pengene som går til formuesskatt ellers hadde blitt investert i vekst og nye arbeidsplasser i Norge. Det er dessuten litt spesielt av SV å kritisere FrP for å kutte formuesskatten, når en bieffekt av SVs alternative statsbudsjett er redusert utbytteskatt for aksjeutbytter.

SV feilinformerer om regjeringens endringer i barnetillegget for uføretrygdede. Fakta er at bare syv prosent av de som mottar barnetillegg til uføretrygden vil få redusert barnetillegget. FrP mener både at det skal lønne seg å jobbe, og at det skal lønne seg for innvandrere å integrere seg i det norske samfunnet.

FrP har fått betydelige gjennomslag for skatte- og avgiftskutt i 2014 og 2015, og jeg håper på ytterligere kutt i årene fremover.