DEBATT

FrP står på barrikadene

SV feilinformerer om uføretrygden.

Finanspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet Gjermund HageSæter (til venstre) mener SV feilinformerer om FrPs politikk.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Finanspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet Gjermund HageSæter (til venstre) mener SV feilinformerer om FrPs politikk. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Fremskrittspartiet står på barrikadene for lavere skatter og avgifter, og FrP har fått betydelig gjennomslag for dette i statsbudsjettene for 2014 og 2015. FrP har fjernet avgiften på båtmotorer, senket engangsavgiften på ladbare hybridbiler med inntil 50.000 kroner per bil, og gjort Norges mest solgte motorsykkel 30.000 kroner billigere. Sosialistisk Venstreparti er uenig i FrPs skattekutt, og Kirsti Bergstø og Olivia Corso Salles kommer med en rekke usannheter om statsbudsjettet og om FrPs betydelige gjennomslag i Dagbladet 12. desember.

SV kritiserer Fremskrittspartiet for å ha fått gjennomslag for store kutt i formuesskatten. Jeg ser tvert imot på dette som en viktig FrP-seier. Det er bra at 280.000 pensjonister får lavere formuesskatt for 2015, og at disse pensjonistene får en gjennomsnittlig lettelse på 3.600 kroner. Lavere formuesskatt er også bra for norskeide bedrifter, fordi pengene som går til formuesskatt ellers hadde blitt investert i vekst og nye arbeidsplasser i Norge. Det er dessuten litt spesielt av SV å kritisere FrP for å kutte formuesskatten, når en bieffekt av SVs alternative statsbudsjett er redusert utbytteskatt for aksjeutbytter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer