DEBATT

DEBATT: Offentlig ordskifte

Frp stemples som et ondt parti

Politikerne må ta opp problemene folk er opptatt av

Siv Jensen og Sylvi Listhaug svarer Stålsett. Foto: Thomas Rasmus Skaug NTB Scanpix
Siv Jensen og Sylvi Listhaug svarer Stålsett. Foto: Thomas Rasmus Skaug NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg er god, du er ond. Det er den underliggende påstanden i Sturla Stålsetts moraliserende kronikk om norsk innvandringsdebatt fredag. Alle som leser kronikken forstår likevel at den mest av alt handler om å stemple FrP som et ondt og ekstremt parti.

Vi er enig med Stålsett i én ting, det er at radikalisering er en reell trussel. Derfra skiller vi lag. Vi tror nemlig ikke samfunnsdebatten blir mindre konfliktfylt og radikaliseringen mindre, om politikerne ikke tar opp de problemene folk er opptatt av.

Når Sturla Stålsett vil møte økonomisk migrasjon, menneskesmugling, ytterliggående religiøse særkrav med mer innvandring og mindre debatt, er det han selv som er ekstrem. Erfaringen fra Sverige er åpenbar. Svenske regjeringer har ført en hodeløs innvandringspolitikk og nektet å diskutere problemene det har ført med seg. I dag har Sverige et omfattende problem med høyreekstreme.FrP er opptatt av å snakke om saker folk reagerer på, også de som oppfattes provoserende. Som når norske kvinner nekter å hilse på menn av religiøse årsaker. Ideen om at kvinner ikke kan hilse på menn er religiøs, og springer ut fra patriarkalske samfunn der kvinnen er underordnet menn. Det er ikke noe som bør aksepteres i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer