DEBATT

DEBATT: Offentlig ordskifte

Frp stemples som et ondt parti

Politikerne må ta opp problemene folk er opptatt av

Siv Jensen og Sylvi Listhaug svarer Stålsett. Foto: Thomas Rasmus Skaug NTB Scanpix
Siv Jensen og Sylvi Listhaug svarer Stålsett. Foto: Thomas Rasmus Skaug NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg er god, du er ond. Det er den underliggende påstanden i Sturla Stålsetts moraliserende kronikk om norsk innvandringsdebatt fredag. Alle som leser kronikken forstår likevel at den mest av alt handler om å stemple FrP som et ondt og ekstremt parti.

Vi er enig med Stålsett i én ting, det er at radikalisering er en reell trussel. Derfra skiller vi lag. Vi tror nemlig ikke samfunnsdebatten blir mindre konfliktfylt og radikaliseringen mindre, om politikerne ikke tar opp de problemene folk er opptatt av.

Når Sturla Stålsett vil møte økonomisk migrasjon, menneskesmugling, ytterliggående religiøse særkrav med mer innvandring og mindre debatt, er det han selv som er ekstrem. Erfaringen fra Sverige er åpenbar. Svenske regjeringer har ført en hodeløs innvandringspolitikk og nektet å diskutere problemene det har ført med seg. I dag har Sverige et omfattende problem med høyreekstreme.FrP er opptatt av å snakke om saker folk reagerer på, også de som oppfattes provoserende. Som når norske kvinner nekter å hilse på menn av religiøse årsaker. Ideen om at kvinner ikke kan hilse på menn er religiøs, og springer ut fra patriarkalske samfunn der kvinnen er underordnet menn. Det er ikke noe som bør aksepteres i Norge.

For 30 år siden ble FrP møtt med sint hoderisting fra venstresiden da vi krevde at innvandrere som kom til Norge måtte lære seg norsk. Hadde Sturla Stålsett vært samfunnsdebattant den gangen, føler jeg meg sikker på at han da også kunne skrevet om hvor ekstremt FrPs forslag var. I dag er det en allment akseptert selvfølge.

Det er ikke FrP som har endret innvandrings- og integreringspolitikk, men alle andre partier har kommet etter oss.

Uten FrP i Norge som presset de andre til å stramme inn innvandringspolitikken kunne vi hatt svenske tilstander i Norge også.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer