DEBATT

Debatt: Pensjon

Frp svindler pensjonistene

Flere partier har innsett at dagens regulering gjør at pensjonistene kommer for dårlig ut.

- SVEKKER PENSJONENE: Siv Jensen på vei ut av Slottet før hun la fram revidert nasjonalbudsjett 14. mai. - Frp har forledet velgerne til å tro på at partiet skal styrke pensjonene, men så ender det faktisk opp med at folk får dårligere pensjon, skriver artikkelforfatteren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- SVEKKER PENSJONENE: Siv Jensen på vei ut av Slottet før hun la fram revidert nasjonalbudsjett 14. mai. - Frp har forledet velgerne til å tro på at partiet skal styrke pensjonene, men så ender det faktisk opp med at folk får dårligere pensjon, skriver artikkelforfatteren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det manglet ikke på lovnader før valget i 2013 om hva Frp skulle utrette om de bare kom i regjering. Resultatet etter snart seks år i regjering er at de på mange områder har gjort det motsatte av hva de lovte. Verst går det utover norske pensjonister.

Ett av de viktigste løftene Frp kom med i valgkampen 2013 var at de skulle endre reguleringen av pensjoner. I 2019 er reguleringen fortsatt den samme. Flere partier har innsett at dagens regulering gjør at pensjonistene kommer for dårlig ut. Arbeiderpartiet har derfor foreslått et bedre system som gjør at det blir økning i pensjonene i år hvor det er allmenn lønnsutvikling. Frp stemte mot dette forslaget og forsvarer reguleringen som de tidligere hevdet at de var mot.

En million arbeidstakere tjener ikke opp pensjon av arbeidet de utfører – personer med stilling under 20 prosent, ansatt kortere tid enn 12 måneder og med lønn under 100 000. Dette er dypt urettferdig! Derfor har Arbeiderpartiet sammen med LO foreslått pensjon fra første krone. Frp stemte imot forslaget i Stortinget.

Tusenvis av arbeidstakere får ikke lovpålagt tjenestepensjon. De jobber i god tro og stoler på at sjefen betaler inn riktig. Men ingen fører tilsyn med at dette faktisk skjer. Arbeiderpartiet presser på for at dette skal komme på plass, men selv om stortingsflertallet vedtok dette våren 2018 har finansminister Siv Jensen fra Frp fremdeles ikke fulgt opp vedtaket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer