DEBATT

Debatt: Fiskekvoter

Frp truer norske fiskere

Liberaliseringen av retten til å fiske kan ha store konsekvenser.

FELLESEIE: Fisken tilhører det norske folk i fellesskap, skriver artikkelforfatteren – med klar adresse til fiskeriminister Per Sandberg. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
FELLESEIE: Fisken tilhører det norske folk i fellesskap, skriver artikkelforfatteren – med klar adresse til fiskeriminister Per Sandberg. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I norsk fiskeripolitikk har det vært et viktig prinsipp at det er aktive fiskere som kan ha kvoter og drive fiske. Vi har lover som sikrer dette prinsippet. Nå har Per Sandberg åpnet for at en eier av en fiskebedrift kan få lov til å drive fiske. Fiskernes organisasjoner er entydige i sin kritikk av Sandberg og regjeringa.

Geir Pollestad
Geir Pollestad Vis mer

Liberaliseringen av retten til å fiske kan ha store konsekvenser. Det vil bli lettere for utlendinger å drive fiske og ha fiskerettigheter i Norge. Stortinget har slått fast at fisken tilhører det norske folk i fellesskap. Da kan Senterpartiet ikke godta at Sandberg og Frp gjennom enkeltvedtak undergraver dette.

Jeg trodde Frp var opptatt av å sikre norske fiskere og norsk kontroll over fisken vår. Sandberg og Frp bruker makta si til å åpne for at norske fiskerettigheter havner på utenlandske hender.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer