Frp ut mot Løkkeberg

Per Sandberg og Per Roar Bredvold fra Fremskrittspartiet går kraftig ut mot at Vibeke Løkkebergs nye filmprosjekt er tildelt 11,5 millioner kroner i statlig støtte. - Folk vil ikke ha filmene hennes, mener de to.

- Vibeke Løkkeberg må gjerne lage filmer, men ikke for skattebetalernes penger. Publikum har vist at de ikke interesserer seg for filmene hennes, sier de to stortingsrepresentantene.

Frp tas ikke alvorlig

- Det er vanskelig å ta Frp alvorlig når det gjelder kulturpolitikk. De ønsker jo en markedsstyrt kultur. Dette er et bra prosjekt og Vibeke er en svært begavet regissør, sier Axel Helgeland som er produsent for filmen «St. Hansnatten».

Løkkeberg selv ønsker ikke å kommentere saken, men foretrekker å snakke om produktet når det er ferdig.

- Vi er fullstendig klar over at Vibeke Løkkeberg har kvalifikasjoner som regissør, men de får hun sitte aleine med i sin egen kunstneriske verden. For å kvalifisere seg for statlig støtte må hun lage noe som er mer publikumsvennlig, mener Sandberg og Brodvold, som begge sitter i kulturkomiteen.

Gammel gruff

- Disse herrene har ingen forutsetninger for å vurdere dette prosjektet, sier Helgeland.

- Vibeke har laget noen av Norges beste filmer, selv om hun også har laget noen som ikke er så bra, og det henger nok igjen litt gruff fra den gangen.

- Men det må da være lov til å feile? Vi trenger sannelig noen profilerte regissører her i landet, mener han, og understreker at både svensk TV, TV2 og et dansk selskap har investert i prosjektet, i tillegg til AV-fondet.