DRASTISKE TILTAK: - Utlandet må skjønne at FrP er et liberalt, drastisk parti, sier Ulf Leirstein som krever drastiske tiltak  Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
DRASTISKE TILTAK: - Utlandet må skjønne at FrP er et liberalt, drastisk parti, sier Ulf Leirstein som krever drastiske tiltak Foto: Erlend Aas / SCANPIX .Vis mer

FrP vil ha kjemisk kastrering av utenlandske journalister

- Nok er nok.

(Mediehuset 5080:) Årsmøtet i Troms Fremskrittsparti går enstemmig inn for at kjemisk kastrering skal innføres som straff for grove karakteristikker av FrP. 

- Vi har sett flere eksempler på at FrP trenger å beskyttes i større grad. Da ønsker vi å vektlegge partiets beskyttelsesbehov mer enn utenlandske journalisters forplantningsrett, sier Kristian Eilertsen som fremmet forslaget. 

Han får støtte av justispolitisk talsmann i FrP, Ulf Leirstein, som viser til at partiet alltid har vært tilhengere av strenge restriksjoner mot utenlandsk presse. 

- Vi har prøvd med pressekonferanser. Nå er det på tide å si at nok er nok. Utenlandske oppfatninger av hva slags parti vi er, er det verste vi har. Derfor trenger vi strenge reaksjoner, sier Leistein, og viser til at gjentakelsesfaren er stor. 

FOREBYGGE: FrP vil forebygge for å forhindre nye epsioder som dette. Berit Roald / NTB scanpix
FOREBYGGE: FrP vil forebygge for å forhindre nye epsioder som dette. Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Det er mange måter å gjøre dette på, men vi mener det er naturlig at kastreringen skjer i regi av UD. Forøvrig har Frank Aarebrot allerede tilbudt seg å hjelpe.

LES OGSÅ: FrP vil innføre gratis skolegrisording

Dagbladet har inngått et samarbeid med satire-nettstedet Mediehuset 5080, som leverer nyhetsparodier til Dagbladets nettsider.