Frp vil ikke hjelpe dem der de er heller

Når sjansen kommer, er Frp allikevel ikke så ivrige

HARDE KAMPER: Bildet, tatt i dag, viser syrere som blir evakuert fra et område av Aleppo som fortsatt er under opprørernes kontroll. Et stort antall sivile er drept i kryssilden mellom regjeringsstøttede styrker og opprørere de siste ukene. Fortsatt er titusener igjen i byen, der krigen herjer. Foto: AFP PHOTO / STRINGER
HARDE KAMPER: Bildet, tatt i dag, viser syrere som blir evakuert fra et område av Aleppo som fortsatt er under opprørernes kontroll. Et stort antall sivile er drept i kryssilden mellom regjeringsstøttede styrker og opprørere de siste ukene. Fortsatt er titusener igjen i byen, der krigen herjer. Foto: AFP PHOTO / STRINGERVis mer
Meninger

Frp snakker ofte om å «hjelpe folk der de er». I fjor, da mange flyktninger kom til Norge over grensa ved Storskog, argumenterte Carl I. Hagen hardt for at Norge ikke burde hjelpe disse menneskene, men heller burde gi milliarder til nærområdene. På årets siste bystyremøte i Oslo foreslo FrP og Høyre å forby tigging. Også her kom det mange argumenter om at det var feil å la folk tigge, når man heller burde «hjelpe dem der de er».

Men når sjansen kommer, er Frp allikevel ikke så ivrige. I dag har Oslo kommune i et ekstraordinært møte i forretningsutvalget beslutta å gi en million kroner til flyktningkrisa i Syria. Det eneste partiet som stemte mot, var Frp. Bare to dager etter at de hadde stått i bystyret og argumentert for å nekte folk å be om hjelp i Oslos gater, sa Frp også nei til å tilby hjelp til mennesker som lider og dør i Aleppo.

MDG forsøkte også å gi FrP sjansen til å «hjelpe dem der de er» tidligere høst. Vi foreslo i Stortinget at pengene som hadde blitt til overs på potten for å løse flyktningsituasjonen i fjor skulle gå til hjelp i nærområdene. FrP stemte mot denne gangen også, og ville heller bruke pengene til å saldere budsjettet sitt der de gir mer i skatteletter til de rike.

Carl I. Hagen og andre Frp-ere som er glade i å skryte av at de snakker rett fra levra, bør slutte dette narrespillet. De eneste gangene de snakker om å «hjelpe folk der de er», er når de vil finne en unnskyldning for å slippe å hjelpe folk her. Deres handlinger tyder på at det finnes mennesker Oslo Frp er kritiske til å hjelpe uansett hvor de er.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.