DEBATT

Frp vil ikke hjelpe dem der de er heller

Når sjansen kommer, er Frp allikevel ikke så ivrige

HARDE KAMPER: Bildet, tatt i dag, viser syrere som blir evakuert fra et område av Aleppo som fortsatt er under opprørernes kontroll. Et stort antall sivile er drept i kryssilden mellom regjeringsstøttede styrker og opprørere de siste ukene. Fortsatt er titusener igjen i byen, der krigen herjer. Foto: AFP PHOTO / STRINGER
HARDE KAMPER: Bildet, tatt i dag, viser syrere som blir evakuert fra et område av Aleppo som fortsatt er under opprørernes kontroll. Et stort antall sivile er drept i kryssilden mellom regjeringsstøttede styrker og opprørere de siste ukene. Fortsatt er titusener igjen i byen, der krigen herjer. Foto: AFP PHOTO / STRINGER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Frp snakker ofte om å «hjelpe folk der de er». I fjor, da mange flyktninger kom til Norge over grensa ved Storskog, argumenterte Carl I. Hagen hardt for at Norge ikke burde hjelpe disse menneskene, men heller burde gi milliarder til nærområdene. På årets siste bystyremøte i Oslo foreslo FrP og Høyre å forby tigging. Også her kom det mange argumenter om at det var feil å la folk tigge, når man heller burde «hjelpe dem der de er».

Men når sjansen kommer, er Frp allikevel ikke så ivrige. I dag har Oslo kommune i et ekstraordinært møte i forretningsutvalget beslutta å gi en million kroner til flyktningkrisa i Syria. Det eneste partiet som stemte mot, var Frp. Bare to dager etter at de hadde stått i bystyret og argumentert for å nekte folk å be om hjelp i Oslos gater, sa Frp også nei til å tilby hjelp til mennesker som lider og dør i Aleppo.

MDG forsøkte også å gi FrP sjansen til å «hjelpe dem der de er» tidligere høst. Vi foreslo i Stortinget at pengene som hadde blitt til overs på potten for å løse flyktningsituasjonen i fjor skulle gå til hjelp i nærområdene. FrP stemte mot denne gangen også, og ville heller bruke pengene til å saldere budsjettet sitt der de gir mer i skatteletter til de rike.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer