Frp vil stoppe all lovlig graffiti i Oslo

Behandles i bystyret i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tagging på t-banevogner og bygninger rundt om i byen skaper hodebry for Oslo kommune. Men siden 2006 har byens graffitikunstnere hatt ett lovlig sted å utfolde seg på.

Da overlot bystyret til de enkelte bydelene å bestemme hvor det eventuelt skulle være lov å bruke sprayboksene.

Vil forby alt

Siden har det vært en lovlig vegg ved kulturhuset Hausmania i sentrum, og nå ønsker bydel Sagene å etablere en ny graffitivegg på Torshov, melder NRK.

Det vil bystyremedlem Mazyar Keshvari (Frp) sette en stopper for. Sammen med Jøran Kallmyr (Frp) har han fremmet et privat forslag om å forby alle former for tagging og graffiti, og fjerne lovlige vegger. Forslaget skal behandles i bystyrets samferdsels- og miljøkomité i morgen.

- Etter at bystyret vedtok å innføre lovlige vegger, har det blitt betraktelig mer tagging over hele byen, ikke bare rundt Hausmania. Politiet mener at lovlige vegger fungerer som et rekrutteringssted eller treningslerret for taggere, sier Keshvari til Dagbladet.no.

Fører til mer tagging

Stasjonssjef Bjørn Åge Hansen ved Sentrum Politistasjon bekrefter påstanden overfor NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer