FrP vil stoppe støtte til FrP-kritisk barnebok

Ber Anniken Huitfeldt ta grep.

BARNEKULTUR-DEBATTANTER: Ib Thomsen har bedt Anniken Huitfeldt gripe inn i forbindelse med barnekultur før. I fjor engasjerte han seg i debatten rundt NRKs sendetid for barneprogrammet «Drømmehagen». Foto: Lars Eivind Bones
BARNEKULTUR-DEBATTANTER: Ib Thomsen har bedt Anniken Huitfeldt gripe inn i forbindelse med barnekultur før. I fjor engasjerte han seg i debatten rundt NRKs sendetid for barneprogrammet «Drømmehagen». Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): «Partipolitiske barnebøker» bør ikke subsidieres av staten, mener FrPs kulturpolitiske talsmann Ib Thomsen.

Han reagerte på en artikkel i Dagbladet torsdag, om Jan Chr. Næss' nye barnebok «Teodor Sterk». Hovedskurken i boka er den svært rasistiske kommunepolitikeren Sivert Jensen, og Næss bekreftet overfor Dagbladet at han henviser til FrPs utlendingspolitikk.

Boka er påmeldt til Norsk Kulturråds innkjøpsordning for bibliotekene. I går skrev Thomsen et brev til kulturminister Anniken Huitfeldt og ba henne redegjøre for sitt syn på det han kaller «rene partipolitiske barnebøker», og hvorvidt de bør bli kjøpt inn av et statlig organ.

Ikke lest boka Foruten «Teodor Sterk», nevner han også Huitfeldts egen bok «Fortellingen om Gro Harlem Brundtland», som kom ut i fjor.

- Hva mener du med «partipolitiske bøker»?

- Jeg har ingen klar definisjon på det. Men jeg synes det er bedre at man skriver generelt om demokrati og 1814, hvis man først ønsker å skrive barnebøker om politikk, sier Thomsen, som innrømmer at han ikke har lest boka.

- Dette er en humoristisk barnebok, der en av karakterene harselerer med en politiker. Det er ikke akkurat en lærebok i politikk?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer