DEBATT

Frp's flyktningpolitikk er krystallklar

Dessverre er ikke det viktigste for Dagbladet hvor mange flyktninger som reddes, men å demonisere FrP.

MINST EFFEKTIVT:  Hjelp av flyktninger i Norge er den minst effektive formen for nødhjelp, og vi kan hjelpe langt flere i nærområdene dersom vi sier nei til å ta flere syriske flyktninger til Norge, skriver Per Sandberg og kritiserer Dagbladet for lederen den 21.august. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MINST EFFEKTIVT: Hjelp av flyktninger i Norge er den minst effektive formen for nødhjelp, og vi kan hjelpe langt flere i nærområdene dersom vi sier nei til å ta flere syriske flyktninger til Norge, skriver Per Sandberg og kritiserer Dagbladet for lederen den 21.august. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet forsøker på lederplass den 21. august å skape forvirring rundt Fremskrittspartiets flyktningpolitikk. Sannheten er at Fremskrittspartiet er klare på at vi vil redde de mange fremfor de få.

Fremskrittspartiet har i Stortinget foreslått å gi en milliard kroner til hjelp i Syria, istedenfor å ta 8000 flyktninger til Norge. Alle de andre partiene stemte imot, og det er direkte trist at det bare er FrP som vil hjelpe flest mulig og samtidig føre en ansvarlig innvandringspolitikk.

At Dagbladet nå forsøker å kritisere FrP for et totalt uansvarlig syria-vedtak fattet av Arbeiderpartiet, Høyre og de andre partiene, er mildt sagt spesielt. Dagbladet burde heller forvalte sitt viktige ansvar som riksdekkende medium for å få frem hva forskjellen på Fremskrittspartiet og de andre partiene er i Syria-saken.

Hjelp av flyktninger i Norge er den minst effektive formen for nødhjelp, og vi kan hjelpe langt flere i nærområdene dersom vi sier nei til å ta flere syriske flyktninger til Norge. Flyktninghjelpens Jan Egeland uttalte til Dagbladet den 3. juni i fjor at «en milliard kroner kunne hjulpet en million flyktninger».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.