Frps korstog mot asylsøkere

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MENS VI ALLE

har erfaring med skatt, skole og helse, er det få som har egne erfaringer med utlendingspolitikken. Det betyr også at de færreste har reell mulighet til å gjennomskue de enorme mengdene med fordommer og bedrag som kontinuerlig pumpes ut av Frps propagandamaskin.

Også de andre partiene ser ut til å tro det er en debatt de er dømt til å tape, fordi Hagens vilje til å skandalisere sårbare grupper og hans frie omgang med fakta gjør hans jobb så langt enklere. Denne forståelsen er imidlertid mangelfull. Politikerne er med på å forme folkets oppfatninger. Dette er en innflytelse også andre politikere enn Hagen må være villige til å bruke, men det forutsetter at de setter seg godt inn i et komplekst saksfelt. Så langt er vi ikke imponert.

I Bergen har Frp nylig gjort et slagord av det mest inngrodde, rasistiske toalettskriveriet som finnes. Hagens tilsvar til Rasmussens Stem Norge for nordmenn er at det er «uheldig» formulert, men at Rasmussen, som en «ung og fremadstormende politiker», er «på linje med» Frps asyl- og innvandringspolitikk. Og «etter hvert vil han få erfaring og lære hva han ikke skal bruke» - slik Hagen har gjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer