FrPs kulturpolitikk

«Folk har interesse av å se det som blir satt opp på norske scener, og takket være subsidier så har de også råd. Profesjonelle teaterstykker koster penger å sette opp. Profesjonelle regissører, scenearbeidere, skuespillere gjør et arbeid og skal ha betalt. Men ikke innbill deg at det er store penger teaterskuespillere tjener, det er snakk om småtterier. Selv de som er så heldig å være fast ansatt på et teater tjener bare lommerusk.

Jesus

«Frp ønsker å redusere kuturbudsjettet med 16,7 prosent i 2008. Kanskje mer fremover, men det vil aldri - selv ikke for Frp - bli aktuelt å fjerne hele budsjettet. Jeg kommer til å stemme Frp ved neste valg. En av grunnene til det er at partiet tør å ta oppgjør med sosialdemokratiske ordninger der det ikke har vært en fordomsfri og eksistensiell debatt rundt noen gang. Jeg tror ikke kunstnerne selv er tjent med å bli gjort til klienter fremfor skapende og kreative individer. Jeg tror på markedet også innen kunst og kultur. Jeg tror ikke markedet kun vil gi oss variasjoner over «Elg i solnedgang».

Rim I. Hagen

«FrPs kulturpolitiske talsmann Ulf Erik Knudsen sa til Aftenposten at han vil bort fra det som «elitegjengen i Kunstneres Hus eller i Kulturrådet» mener er bra kultur. Samtidig ønsker FrP eliteskoler for flinke elever. Hvor er logikken?

Dag O. Johansen