Frp\'s to ansikter

INTEGRERING: Problemet med Fremskrittspartiet er ikke bare at partiet spiller opportunistisk på fremmedfrykt, men at løsninger deres er antiliberale, diskriminerende og dårlige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frp forsvarer blasfemiparagrafen for å beskytte den kristne Guden, men ikke for Allah. De omfavner kristne friskoler, men ikke muslimske; og vil forby Hijab, men ikke andre religiøse symboler. Partiets program for forskjellsbehandling er ikke bare illiberalt. Det er dårlig integreringspolitikk. Hvis det brenner i integreringsdebatten kan du alltid stole på at Frp kommer med bensin. Det er fristende å sitere Senator Welch i høringene rundt Joe McCarthys tokt mot kommunistene i USA på 50- tallet.Oppgitt over sin medsenator buldret hedersmannen: «Have you no sense of decency, sir, at long last? Have you left no sense of decency?»

FREMSKRITTSPARTIETS problem er ikke bare mangelen på anstendighet; det er mangelen på prinsipper. La meg understreke en ting først. Jeg er ikke en del av «klem- en- terrorist» venstre eliten som Frp altfor ofte får ha som takknemlige motstandere. Jeg mener Norge må være beinharde forsvarere av våre liberale verdier; ytringsfrihet, demokrati og menneskerettigheter. Jeg støtter strenge og rettferdige krav for alle som mottar midler fra det offentlige, og mener at det å følge norsk lov er en selvfølge. Mange er enige med meg i dette. Likevel har Frp gjennom populistisk tåkeprat fått dominere dagsorden i norsk innvandringsdebatt, og altfor ofte fått æren av å bli skjelt ut for problemstillingene de tar opp. Det er galt. Siv Jensen har nemlig rett i at norske jenter opplever å bli kalt «hore», og problemstillingen blir ikke mindre relevant bare fordi partiet konsekvent unnlater å nevne at mange norske jenter også blir kalt «svarting».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer