Frp's to tunger

Slik er Frp's mønster: Først appellerer de til de mest ekstreme, så kommer de med en forsonende uttalelse til de moderate, skriver artikkelforfatteren.

HAMNER I SENTRUM: «Sjølv etter terroråtaket mot AUF, Ap og regjeringskvartalet klarer Frp å halde det politiske initiativet i media», skriv Simon Malkenes, som denne veka er aktuell med boka «Apokalypse Oslo» der han analyserer høgreekstrem retorikk før og etter 22. Juli. 
Foto: Morten Holm/Scanpix
HAMNER I SENTRUM: «Sjølv etter terroråtaket mot AUF, Ap og regjeringskvartalet klarer Frp å halde det politiske initiativet i media», skriv Simon Malkenes, som denne veka er aktuell med boka «Apokalypse Oslo» der han analyserer høgreekstrem retorikk før og etter 22. Juli. Foto: Morten Holm/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det høgreekstreme Norge stemmer Frp fordi dei meiner islam er ein trussel, dei er antiintellektuelle, mot eliten, mot makta, mot Ap og dei er offer.

Korleis snakkar Frp til denne velgaren etter 22/7? Jau, dei talar med to tunger, først til den høgreekstreme veljaren, så til resten, i den rekkefølgja, gjerne over to dagar. Først med ein appell dei til høgreekstreme, og deretter i ein forsonande del der ein innrømmer og unnskylder tvitydig til dei andre. Dei fornærma oppfattar dette som ei unnskyldning, samstundes som den høgreekstreme veljaren ikkje gjer det.

Den kronologiske forteljinga går slik: 24. juli uttalte Siv Jensen at forsøka på å kople 22/7. til Frp gjorde Frp til eit «uskuldig offer» for gjerningsmannen. Jensen hevda at «det er avskyeleg det som har skjedd, men det er like avskyeleg at enkelte medier forsøker å trekke en kobling mellom denne mannen og Fremskrittspartiet. Det bør man holde seg for god til. Ikke minst i NRK». Same dag som ho gjeninntek den vante offerrolla, unnskylder ho seg med at samanlikninga hennar er «en misforståelse», «Det er sårende, sier Jensen.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer