Fru Satan

Ikke før har Liz Hurley spilt djevelen i «Bedazzled», så slår Nicole Kidman til med Fru Satan.

Det har oppstått en transatlantisk krangel over Nicole Kidmans nye film. Kidman skal spille Fru Satan, eller Victoria Woodhull-Martin, som hun egentlig het. Woodhull-Martin var en opprører i USA, mens i England ser de på henne som en engel. Nå er britene redd for at den store Hollywood-produksjonen, med Tom Cruise som produsent og Paul Verhoeven («Basic Instinct»), kun skal fokusere på USA-biten av livet hennes.

Stilte til presidentvalg

Victoria Woodhull-Martin gjorde seg tidlig bemerket i det politiske liv rundt århundreskiftet. Hun giftet seg allerede som 15-åring. Kledd som mann inntok hun børsen og skapte seg en formue, og hun forårsaket en hatkampanje rettet mot seg selv når hun stilte opp i et presidentvalg.

Nå skal Nicole Kidman spille Woodhull-Martin, som fikk kallenavnet Fru Satan i USA. Men meningene er delte om den opprørske damen. I USA er hun husket som en tidligere prostituert, hvis syn på fri sex ga henne navnet Fru Satan.

Fra Satan til engel

Etter at hun flyttet til England, ble livet hennes mindre skandalepreget. Her blir hun sett på som en idealistisk filosof som tilbrakte livet med å kjempe for de underpriviligerte klassene. Hun giftet seg med en bankmann, startet en landsbyskole og et universitet for kvinner. Hun døde i 1927 i en alder av 89 år.

For den dramatiske effektens skyld, skal Cruise og Kidmans film fokusere på alle skandalene Woodhull-Martin forårsaket i USA.

FRU SATAN: Nicole Kidman som kontroversiell kvinneskikkelse.