Frue-flopp i Kina

Sensurert og dubbet i hjel.

(Dagbladet.no): Mens TV-serien «Frustrerte fruer» har gått sin seiersgang over store deler av verden, går det heller trått i Kina. Kineserne gidder rett og slett ikke å følge med på hvordan det går med Susan, Bree og de andre hustruene i Wisteria Lane, melder Politiken og China Daily.

Noe av grunnen til fiaskoen kan ligge i at serien er sterkt sensurert av myndighetene før den går på lufta i et av verdens største TV-markeder. De mer saftige tingene i serien om fruene er klipt bort, noe som gjør handlingen mer eller mindre ubegripelig for seerne. I tillegg er serien dubbet, noe som fører til at en hel del poenger forsvinner.

Hele første sesong er blitt en stor flopp i Kina. Kineserne er på den annen side langt mer begeistret for sørkoreanske såpeserier, som har ti ganger så høye seertall som «Frustrerte fruer». Det kinesiske publikummet er angivelig langt mer fortrolige med overdrevent skuespill og masse nærbilder av vakre kvinner som gråter litervis av tårer over tapt kjærlighet.

FLOPP: Frustrerte fruer, f.v. Teri Hatcher, Felicity Huffman, Nicollette Sheridan, Eva Longoria og Marcia Cross, avbildet under Golden Globe-utdelingen i forrige uke, der serien for øvrig vant klassen for beste TV-serie. Foto: Scanpix
FLOPP: Frustrerte fruer, f.v. Teri Hatcher, Felicity Huffman, Nicollette Sheridan, Eva Longoria og Marcia Cross, avbildet under Golden Globe-utdelingen i forrige uke, der serien for øvrig vant klassen for beste TV-serie. Foto: Scanpix Vis mer