Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fruktbart sidesprang

Smakfull retrorock fra veteraner.

CD: Jack White er en allsidig fyr. Ved siden av å levere albumsuksesser med The White Stripes sånn cirka annethvert år, produsere unge og håpefulle artister, ja til og med gi noen av dem deng, har den pudderhvite amerikaneren funnet tid til å ta en tur i barndommen med vennene Brendan Benson, Jack Lawrence og Patrick Keeler. Slike avstikkere har ofte en besk bismak, men det blir fort åpenbart at studiotimene bak «Broken Boy Soldiers» har vært mer preget av godt humør, tilbakelent stemning og mye kreativitet enn oppblåste egoer.

Variert

Med Jack Whites teft for primal og nedstrippet rock og Bensons velkalibrerte nese for smart popfinesse, er mye av grunnlaget lagt. Den umiddelbart iørefallende førstesingelen «Steady, As She Goes» disker opp med optimistisk rock der White deler vokaljobben med Benson, et svært velfungerende grep. Sangen er midtaksen i et album som søker mot sval pop på den ene siden og kantete rock på den andre. «Broken Boy Soldier» og «Intimate Secretary» ligger og dupper i samme farvann som Led Zeppelin befant seg i på sitt tredje album. White høres umiskjennelig ut som en ung Robert Plant foran et bakteppe av Østen-influert perkusjon, rullende basslinjer og drivende effektive riff. På den andre siden får Brendan Bensons mer avdempede popøyeblikk, som vestkystaktige «Together» og «Yellow Sun» , rikelig med boltreplass.

Smakfullt

«Broken Boy Soldiers» er lekkert produsert til fingerspissene. Direkte, organisk og breddfull av dynamikk. The Raconteurs serverer 34 minutter med real feiring av det beste fra 60- og 70-tallsrock. Enkelt og greit.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media