Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Frustrert frue sexmisbrukt

Som 5-åring ble Teri Hatcher misbrukt av onkelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stjernen fra serien «Frustrerte Fruer» røper at hun ble seksuelt misbrukt av en onkel for 35 år siden, melder AP.

- Dette er noe jeg har prøvd å holde hemmelig hele livet, forteller Teri Hatcher (41) i et intervju med Vanity Fair, som kommer ut på fredag.

Men i 2002 oppdaget Hatcher at en 14 årig jente hadde tatt livet av seg etter å ha blitt misbrukt av onkelen til 41-åringen, Richard Hayes Stone. Dermed oppsøkte hun statsadvokaten, for å forhindre at onkelen slapp unna tiltale denne gangen også.

- Jeg ble slått av smerten til denne unge jenta. Jeg tenkte at dette kunne like gjerne ha vært meg. Selv om jeg aldri har forsøkt å ta livet mitt, har jeg ofte tenkt tanken, røper hun.

Først etter at Hatcher sto fram, innrømte onkelen fire tilfeller av misbruk av 14-åringen. Han ble dømt til 14 år i fengsel.

- Dersom ikke Teri hadde stått fram, ville denne saken ha blitt avvist, sier statsadvokat i California Chuck Gillingham.

Nølte med å stå fram

41-åringen nølte først med å stå fram. Hun fryktet at tabloidene ville tro at hun bare var ute etter å gjenopplive karrieren sin.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg antok vel at han ville slippe unna ugjerningene sine, mens jeg kom til å ende opp på forsiden av tabloidpressen.

Men det var også vanskelig for henne å stå fram av andre grunner. Som så mange andre ofre for seksuelt misbruk, slet hun med minnene og med selvbebreidelse. Skuespilleren var fem år gammel da onkelen ved flere anledninger fikk henne med inn i bilen hans, hvor han forgrep seg på henne. Hatcher fortalte aldri om overgrepene til foreldrene, selv om hun mistenker at de visste om det. Da hun var åtte eller ni, så hun aldri onkelen mer.

- Jeg tror de valgte å fornekte det. Ingen ville snakke om det. Så jeg skyldte på meg selv, sier Hatcher.

Minnene hjemsøker henne fremdeles.

- Jeg bærer på så mye smerte. Jeg er en kvinne som bærer på alle disse lagene av smerte og sårbarhet. Jeg prøver å være sterk, sier stjernen Teri Hatcher.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!