Fryd ligger og venter på deg

Anne Grete Preus er en av våre sterkeste soloartister og låtskrivere. I kveld presenterer hun og Vertavokvartetten Preus på en annerledes måte.

Hun har rocka siden søtti-tallet og hun har gjort stor suksess som bandmedlem i Veslefrikk og Can Can, og som soloartist . Gjennom stadig vekst som musiker og ærlige, treffende tekster har hun gang på gang imponert. Plata Fullmåne fra 1988 var debuten som soloartist. Den inneholdt Preus` musikk til Jens Bjørneboes dikt. Millimeter fra 1994 solgte som en drøm og høstet blant annet tre Spellemannspriser. I 1998 kom Mosaik 16 biter, med smakebiter fra de tidligere utgitte platene, og markerte 10-årsjubileet. Ny soloplate er på gang i år.

Berit Cardas, Øyvor Volle, Henninge Landaas og Bjørg Værnes i Vertavokvartetten har spilt sammen siden 1984. De regnes som en av Europas beste strykekvartetter og de har samarbeidet med mange artister innenfor forskjellige musikalske sjangre. I konsertserien Vertavo i Logen har de invitert gamle venner, blant andre Christian Lindeberg, Bugge Wesseltoft, Håkan Hagegård og Herborg Kråkevik. Nå står altså Anne Grete Preus for tur og i mai kommer Barbara Hendricks.

Anne Grete Preus og strykerne i Vertavokvartetten samarbeidet første gang i 1995 om å fremføre materiale fra Fullmåne. Seinere begynte de å jobbe med Preus` egne tekster, arrangert for strykere av Åasmund Feidje og Tormod Tvete Vik.

Med Preus vakre melodier, ettertenksomme tekster og Vertavos kammermusikk er det duket for en kveld av klasse.