Frydet tusener med søt musikk

Det gikk hett for seg på scenen da Idol-stjernene åpnet sommerturneen sin på Tusenfryd i går.

Det var romantikk i lufta da Sandra og Håkon framførte kjærlighetsduett foran fansen på Tusenfryd. De to unge Idol-artistene overrasket publikum med flørtende blikk og lett berøring under duetten «Mysteriet deg» av Bjørn Eidsvåg og Lisa Nilsson.

Mange av den frammøtte fansen lurte nok på om det hadde oppstått søt musikk mellom de to også utenfor scenen, men dette avkreftet Sandra.

-  Om jeg er forelsket i Håkon, får fansen bare lure på. Håkon har kjæreste, sa Sandra til Dagbladet etter konserten.

Også under Marias framføring gikk det hett for seg på scenen. Maria oset av selvtillit, vrikket på hoftene og ga full trøkk under låta «Hot Stuff». Maria har platekontrakten i boks, og slo seg løs under sommerkonserten foran det arrangøren hevdet var omtrent 5000 frammøtte i fornøyelsesparken.

Drømmer om Carola

Idol-showet er mer enn bare coverlåter. Programlederne Solveig Kloppen og Ingrid Gjessing var naturligvis med på underholdningen. De opptrådte som ikke mindre enn flammeslukere, sirkusartister og sangere, før showet kulminerte med et sprakende fyrverkeri.

-  Konserten handler om drømmer som går i oppfyllelse. Min drøm er å synge Carola og å være sirkusdirektør, sa Solveig Kloppen før konserten.

Solveigs drøm gikk i oppfyllelse da hun framførte Carolas «Främling» til stor jubel fra publikum.

For Ida Øien (10) og Trine Lindberg (10) fra Ekeberg var drømmen å høre sine store idoler live på scenen.

-  Jeg har stemt på Maria hele tida, fordi hun er flinkest til å synge, sier Ida.

Bestevenninnen Trine heiet på David i fjor, og Sandra i år.

-  Hun kan synge, og så har hun masse utstråling og er flink til å stå på scenen, sier Trine og viser fram en plakat med bilde av stjernen sin.

Lofoten i dag

Vinneren av årets Idol-konkurranse, Kjartan Salvesen, er akkurat ferdig med innspillingen av debutplata si, som snart er å se i butikkhyllene. Dessuten har han bodd på hotell i 20 uker.

-  Det har vært hektisk, men veldig gøy! Jeg har ikke hatt noe ferie. Jeg har ikke lyst til å ta ferie midt oppi en drøm. Jeg har det så gøy at jeg ikke merker det på kroppen engang, sier en fornøyd Kjartan.

Sandra forteller at hun ikke har vært hjemme én helg siden Idol-konkurransen.

-  Jeg har hatt oppdrag hele tida, men det har vært kjempeartig! sier sjarmtrollet fra Mosjøen.

For de fem utvalgte Idol-finalistene frister popstjernelivet langt mer enn late feriedager.

-  Jeg hadde valget mellom å jobbe i siloen hjemme eller å dra på turné. Det var et enkelt valg, sier Håkon Njøten.

Allerede i dag er opptrer «idolene» i Lofoten. I morgen skal de til Hamar. Til sammen skal de reise land og strand rundt, og skal i løpet av sommeren besøke 24 ulike steder.

-  Det kuleste er at vi får dra steder vi aldri har vært før, sier programleder Ingrid Gjessing.

-  Dette en luksusturné. Vi slipper å sitte og humpe på buss og får isteden fly til alle stedene, sier Maria fornøyd.

Tjener penger

Apparatet rundt Idol-finalistene ble i vår kritisert for at artistene jobbet uten å få stort betalt for det. Prosjektleder for Idol-turneen, Morten Paus i Stageway, kan nå forsikre om at artistene får godt betalt.

-  De tjener penger, og vi har forhandlet fram en avtale for turneen som alle er fornøyd med, sier Paus.

Han vil ikke si eksakt hvor mye artistene tjener.

20 000 har foreløpig kjøpt billetter til turnékonsertene. Paus anslår at omtrent 60 000 kommer til å få med seg konserten i løpet av sommeren. Dette er i så fall 40 000 færre enn i fjor, da Kurt, Gaute, David, Guro og Orji var på Norges-tur.

Paus tror også at noen vil få med seg flere av konsertene.

-  I fjor var det barnefamilier som fikk med seg to, tre og fire konserter, sier han.

Paus lover ekte vare denne gangen. Artistene synger live med band, og ikke singback, slik de gjorde på Aker Brygge i mai.

NORGES IDOLER: Om lag 60 000 folk rundt om i landet vil komme på konsert i sommer for å høre sine heltene fra Idol. Fra venstre: Håkon, Maria, Kjartan, Sandra og Susanne