DEBATT

Fordommer:

Frykt forer fordommer

Jeg har sagt at statsråd Sylvi Listhaug skaper frykt. For å dokumentere og begrunne mitt utsagt bringer jeg to eksempler.

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

1. Nettavisens Side 3 bragte et sitat av Sylvi Listhaug datert 21. november i fjor «Hele den tredje verden kan ikke komme til Norge.»

Dette sitatet høres helt tilforlatelig ut. Lett for henne å forsvare. Absolutt ingen kan være uenig i utsagnet. Trikset er hvilke mentale bilder hun skaper i hodene på folk. Jeg har alltid sagt til mine barn at man må være forsiktig med hva men sier til seg selv, for hjernen lytter. Dersom du skal ta et straffespark og du er i ferd med starte tilløpet så snakker du til deg selv. Om du sier til deg selv at nå må jeg ikke skyte over, vil du nok 8 av 10 ganger skyte over mål. Hjernen siler ut ordet IKKE. Hjernen hører skyte over.

Dersom du skal slå en golfball over et vann får å lande på greenen bør du helst ikke si til deg selv «nå må jeg ikke havne i vannet». Sjansen er stor for at du gjør nettopp det. Det er anbefalt å si til seg selv, i tilfellet straffesparket, at nå skal jeg skyte nede i høyre hjørnet eller nå skal jeg lande en meter fra flagget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer