Eurovision 2019

Frykt og boikott før MGP-finalen

Krigshandlinger mellom Hamas og Israel bekymrer.

TIL ISRAEL: Om fire uker reiser artistene i Keiino, som vant den norske MGP-finalen med låta «Spirit in the Sky», og NRK-delegasjonen på rundt 15 mennesker til Tel Aviv. Foto: Christian Roth Christensen
TIL ISRAEL: Om fire uker reiser artistene i Keiino, som vant den norske MGP-finalen med låta «Spirit in the Sky», og NRK-delegasjonen på rundt 15 mennesker til Tel Aviv. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Neste måned samles 41 nasjoner til en vennskapelig musikkamp i Tel Aviv, samtidig som Israel og Hamas bomber hverandre. Mellom kystbyen Tel Aviv og Gaza-stripen er det 50-60 kilometer i luftlinje.

Konflikten mellom israelere og palestinerne kaster lange og svarte skygger over Melodi Grand Prix-deltakere og hele Eurovisjon-konkurransen.

Holder seg unna

Presidenten i den norske MGP-klubben, Morten Thomassen, synes ikke at det er et hyggelig bakteppe som pryder årets Eurovisjon. Han opplever den spente situasjonen som ubehagelig.

- Det er klart at det setter sitt preg på årets Eurovision, og mange holder seg hjemme, sier Thomassen.

- Det er mange av oss norske MGP-entusiaster som ikke drar til Israel for å være med på oppkjøringen og finaleuka. Det skyldes den spente situasjonen og usikkerheten som følge av Hamas/Israel-konflikten, sier Thomassen.

Bare en tredel drar

Vanligvis reiser rundt 100 MGP-entusiaster og medlemmer av Den Norske Grand Prix-klubben til vertslandet som arrangerer finalen. I 1999 var forrige gang det var en finale i Israel, og den gangen var det ikke så spent, minnes Thomassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer