«Frykten for å bli satt i bås som muslimen i mediene»

Med ytringsfrihet følger et ansvar om hensynet til den virkeligheten ytringene skaper.

SETTER NYE OG VIKTIGE SPOR: De som kritiserer minoritetsmiljøet, omfavnes som stjerne av storsamfunnet, men møter motstand fra minoritetsmiljøet, skriver Bushra Ishaq. Foto: TOM STALSBERG
SETTER NYE OG VIKTIGE SPOR: De som kritiserer minoritetsmiljøet, omfavnes som stjerne av storsamfunnet, men møter motstand fra minoritetsmiljøet, skriver Bushra Ishaq. Foto: TOM STALSBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nylig ble rapporten Status ytringsfriheten lagt fram. Et omfattende forskningsprosjekt som utfordrer vår egen forståelse av ytringsfrihetens kår. Hovedfunnene i rapporten er at ytringsfrihet står sterkt som verdi både blant minoriteter og pressen i Norge.

Ifølge Ytringsfrihetsbarometeret er dette sammenfallende funn med resten av befolkningen. Et flertall av respondentene med minoritetsbakgrunn angir i rapporten at de kan ytre seg fritt. Mye av innsatsen bak dette tilskrives norske redaktører.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer