- Frykten for å være alene fører ofte til dårlige valg

Aksel Hennie og 20 andre kjendiser hjelper fengselsfugler å komme på rett kjøl.

SNAKKER UT I NY BOK: Skuespiller Aksel Hennie forstår godt problemene til folk som har sittet inne og som så skal ut i samfunnet. Her blir han fotografert til boka «Rom 13» av Marcel Leliënhof. Foto: Anders Grønneberg
SNAKKER UT I NY BOK: Skuespiller Aksel Hennie forstår godt problemene til folk som har sittet inne og som så skal ut i samfunnet. Her blir han fotografert til boka «Rom 13» av Marcel Leliënhof. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aksel Hennie, en av landets mest profilerte skuespillere, har tidligere levd et turbulent liv, og har - med tagging og småkriminell løpebane - hatt nærkontakt med politiet.

Han er blitt kastet på glattcelle og har ikke noe problem med å identifisere seg med fengselsfugler.

- Som skuespiller er det min jobb å identifisere meg med alle typer mennesker, sier Hennie, som presiserer at han aldri har fått en ubetinget dom.

- Men jeg forstår godt problemene til folk som har sittet inne og som kommer ut i samfunnet, sier Hennie.

Fronte frykten Skuespilleren er en av nærmere 20 kjendiser som skal fortelle om viktige hendelser og oppgjør de har tatt med seg selv i boka «Rom 13», som kommer om to måneder. Boka er et samarbeidsprosjekt mellom Petter Stordalen og Røde Kors-programmet «Nettverk etter soning». Nettverket skal hjelpe tidligere straffedømte med å opparbeide seg et nytt sosialt nettverk.

- Den største frykten vi mennesker har, er frykten for å være alene. Det fører ofte til dårlige valg. Hovedbudskapet mitt er at vi må slutte å være redde, sier Hennie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer