KOMMENTARER

Presidentvalg i Russland

Frykten for et liv uten Putin

I morgen skal Vladimir Putin gjenvelges som Russlands president for seks nye år. Hvorfor er det en selvfølge, spør Morten Strand.

Frykten for et liv uten Putin
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): En filmsnutt som er laget for å få folk til å stemme i søndagens valg har blitt en stor hit på youtube. Den handler om en mann som før han legger seg natta før valgdagen sier til sin kone at det ikke har noen mening å stemme. Men i drømme kommer en svart mann på døra, og prøver på aggressivt vis å verve mannen til en krig. Så dukker sønnen opp med et rødt skjerf rundt halsen, som om han levde i Sovjetunionen og var blitt en liten kommunist. Og til slutt sitter en homoseksuell mann på kjøkkenet til den drømmende mannen, og filer neglene sine. Han er sendt av et statlig organ med ordre om at han skal bo i mannens leilighet, det er en rett han har som ny-skilt. Med disse tre marerittene våkner mannen, og styrter av sted for å stemme.

Filmen er komisk, men til tross for både rasistiske og homofobe undertoner, er innholdet alvorlig ment. Den forteller historien om at alle må bruke stemmeretten sin for å unngå det aller verste. Underforstått; bare høy valgdeltakelse og oppslutning om Putin kan redde Russland fra uløkka. Det er på en måte en realistisk fortelling. Den handler om frykten for et Russland uten Putin. Den frykten er i høyeste grad til stede under søndagens valg. Og den er Putins nærmeste allierte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer