Du leser nå Dagbladet Pluss

Frykter aspergere støtes av Saga

«Broen»-figuren framstår følelsesløs og kald.

OMDISKUTERT: Skuespiller Sofia Helin har tidligere uttalt at hennes «Broen»-karakter Saga Norén har Aspergers syndrom. Lederen i Autismeforeningen frykter at mennesker med diagnosen kan reagere på å bli sammenliknet med tv-karakteren. Foto: Carolina Romare
OMDISKUTERT: Skuespiller Sofia Helin har tidligere uttalt at hennes «Broen»-karakter Saga Norén har Aspergers syndrom. Lederen i Autismeforeningen frykter at mennesker med diagnosen kan reagere på å bli sammenliknet med tv-karakteren. Foto: Carolina RomareVis mer

(Dagbladet): Tredje sesong av den svensk-danske tv-serien «Broen» ruller i disse dager over skandinaviske skjermer.

Autismeforeningen frykter at mennesker med Aspergers syndrom kan føle seg støtt av å bli sammenliknet med «Broens» hovedperson Saga Norén.

Det har siden første sesong blitt spekulert i om en av seriens hovedpersoner, politietterforsker Saga Norén, har Aspergers syndrom, noe som ikke er uttalt i serien.

Skuespiller Sofia Helin har imidlertid sagt i intervjuer at hennes rollefigur definitivt har Aspergers syndrom, skriver svenske Aftonbladet.

Reagerer

Annette Drangsholt er leder i Autismeforeningen i Norge. Hun har fulgt med på den tredje sesongen av «Broen», og synes at Saga-karakteren er for følelsesløs og kald.