Ennå ikke bestemt hva Nasjonalmuseets visningssteder skal brukes til

Frykter at Museet for samtidskunst-bygget vil stå ubrukt og forfalle

- Man kan ikke drive bygg på luft og kjærlighet, svarer Statsbygg. 

STENGER I SEPTEMBER: Museet for samtidskuns på Bankplassen i Oslo stenger i september. Deretter får bygget en uviss skjebne. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
STENGER I SEPTEMBER: Museet for samtidskuns på Bankplassen i Oslo stenger i september. Deretter får bygget en uviss skjebne. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det foreligger absolutt ingen klare ideer for videre bruk av Museet for Samtidskunst. Det er underlig at Staten har en stor bygningsmasse som det ikke finnes planer for, sier arkitekturhistoriker Even Smith Wergeland.

Innen 2020 skal kunsten fra Nasjonalgalleriet, Museet for Samtidskunst og Kunstindustrimuseet flytte inn det nye Nasjonalmuseet på Vestbanetomten på Aker Brygge i Oslo. Nasjonalmuseets nåværende visningssteder legges ned for tur fram mot flyttingen. Kunstindustrimuseet ble det første til å stengte dørene, allerede i 16. oktober i fjor, for en årelang nedpakking av kunstgjenstander.

Lite debatt om Museet for samtidskunst

Det har vært heftig debatt om hva Nasjonalgalleriet på Tullinløkka skal brukes til når kunstsamlingene flyttes til det nye Nasjonalmuseet. Det har vært foreslått byuniversitet på tomta, mens Nasjonalmuseets avtroppende direktør, Audun Eckhoff, samt flere stortingpolitikere, har tatt til orde for at bygget må forbli visningssted for kunst. Men ingen ting er ennå bestemt.

Det har derimot vært lite debatt om hva som skjer med lokalene til Museet for samtidskunst, som også huser Nasjonalmuseets kunst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer