Frykter badesesongen er ødelagt etter filminnspilling

- Det er veldige hjulspor, og veien er kjørt helt ned, så den må repareres. Spørsmålet er da om de rekker det?

RASERT: Steinar Saghaug i Friluftrådenes landsforbund mener Bond-innspillingen på Lutvann i Oslo har rasert området. Nå forventer han at det ryddes opp. Foto/redigering: Nicolai Delebekk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stemningen er ikke helt på topp etter at produksjonsselskapet Truenorth drev med filminnspilling ved Lutvann øst i Oslo. Truenorth er selskapet som tilrettelegger for «James Bond» her til lands.

For etter at brannbiler, leiebiler, firhjulinger og filmcrew nå er ferdig på Lutvann, er det enkelte som reagerer på at området ikke er tilbakeført til slik det var.

- Veien må repareres

Mangeårig Ap-politiker Steinar Saghaug er en av dem. Han er bekymret for at dype spor i terrenget etter bilkjøring og trafikk kan føre til at årets badesesong på Lutvann kan bli ødelagt eller utsatt.

- Her har det vært biltrafikk, og det vil vi egentlig ikke ha inn i Østmarka. Vi ser resultatet av det som har foregått her i vinter, som jeg antar er en filminnspilling - det var jo så hemmelig, sier Saghaug til Dagbladet.

Han tar med Dagbladets reporter på en omvisning rundt på Lutvann onsdag formiddag, for å se på tilstanden til badestranda etter at filmcrewet har reist.

- De har brøytet skiløypa inn her i vinter, og strødd - sånn at nå ligger det masse sand igjen i terrenget. Det er veldige hjulspor, og veien er kjørt helt ned, så den må repareres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer