Frykter «Cruise-turister»: - Kan bli ødeleggende

Naturvernforbundet er ikke bergtatt av superstjerna Tom Cruise.

STENGT LANDEMERKE: Preikestolen vil få langt flere turister på besøk etter at Mission Impossible 6 har gått sin seiersgang på kinoer over hele verden. Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet
STENGT LANDEMERKE: Preikestolen vil få langt flere turister på besøk etter at Mission Impossible 6 har gått sin seiersgang på kinoer over hele verden. Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PREIKESTOLEN / STAVANGER (Dagbladet): - Pengejaget kan ende opp med å ødelegge for naturopplevelsen ved Preikestolen. Det haster med en verneplan, sier generalsekretær i Naturvernforbundet, Maren Esmark til Dagbladet.

At superstjerne og actionhelt Tom Cruise etter alle solemerker dingler i et tau ned fra den berømte klippen i en scene i den neste «Mission Impossible»-filmen i 2018, får den lokale og regionale turistnæringen til å gni seg i hendene, men Hollywood-glamouren bergtar ikke alle.

Naturvernforbundet har nemlig siden 2008 jobbet for Preikestolen-området iForsand kommune i Rogaland skal etableres som en vernet nasjonalpark.

Oppmerksomheten rundt besøket til Cruise er enorm, til tross for at skuespilleren har vist seg lite offentlig etter at han landet i Stavanger søndag kveld.

- For snevert

Etter det som var en vellykket prøvefilming på toppen av postkortfjellet i godværet mandag ble tirsdagen en skuffelse. Sterk vind hindret helikoptrene å lande, og innspillingen ble avblåst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer