Frykter DAB-dekningen er dårligere enn det som forespeiles

Har fått henvendelser fra hele landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hva vil statsråden gjøre for å sikre at alle de som opplever en langt dårligere DAB-dekning enn FM-dekning får et like godt digitalt radiotilbud, som Stortinget har fastslått, før FM-nettet slukkes?

Det spørsmålet sendte Senterpartiets stortingsrepresentant Janne Sjelmo Nordås (Sp) til kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) forrige uke.

- Hjelper ikke I spørsmålet poengterer Nordås at flere radiolyttere gir tilbakemelding om en ikke-eksisterende DAB-dekning.

- For dem hjelper det ikke å høre at kriteriene er oppfylt og at DAB-dekningen er godt utbygd. Ikke eksisterende eller DAB-dekning langt under FM-kvaliteten kan umulig bli forstått som noe annet enn et dårligere tilbud enn dagens FM-nett for de det gjelder.

Et bredt storting stilte seg bak beslutningen om digitaliseringen av radioen, og det store skiftet nærmer seg med stormskritt.

Et av kriteriene for overgangen var at DAB-dekningen skulle være tilsvarende befolkningsdekningen til NRK P1 i FM-nettet. Dette frykter Nordås at ikke er tilfellet.

Overfor Dagbladet utdyper hun spørsmålet til kulturministeren, og sier hun har fått henvendelser fra frustrerte radiolyttere i hele landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer